Ny forskning viser, at en gravids kost omkring undfangelsen kan få indflydelse på hendes babys køn.
Gravide kvinders madvaner har muligvis indflydelse på, om kvinderne føder en dreng eller en pige. Det er konklusionen på en undersøgelse, som forskere fra de engelske universiteter Exeter og Oxford har foretaget. Deres undersøgelser viser, at kalorieholdig kost og morgenmad hver dag omkring undfangelsen muligvis øger sandsynligheden for, at den gravide kvinde føder en dreng, skriver BBC News. Drengemødre fik mere næringForskerne har spurgt 740 førstegangs-gravide kvinder i England om deres madvaner før og under det tidlige stadie af deres graviditet. Forskerne kunne konkludere, at 56 procent af kvinderne, som indtog flest kalorier i tidsrummet omkring undfangelsen, fødte drenge. Omvendt kom der kun drengebørn ud af de 45 procent af kvinderne, som spiste færrest kalorier. Derudover havde kvinderne, der fødte drengebørn, spist flere næringsstoffer, calcium og C-, E og B12 vitaminer, og de havde været bedre til at spise morgenmad hver dag. Diæter forklarer færre drengebørnForskerne påpeger, at der muligvis kan være en sammenhæng mellem, at kvinder i de industrialiserede lande i de seneste år føder stadig færre drengebørn og det, at det er blevet moderne at spise mere kalorielet mad. Tidligere forskning har vist, at vi i de industrialiserede lande i gennemsnit spiser mindre og mindre energiholdig mad, og at flere dropper morgenmaden. Kilde: Politiken