Kan akne på ryggen dæmpes indefra?

Min datter på 13 er hårdt angrebet af akne på ryggen og ind imellem på panden og brystet. Det er hun rigtig ked af.

Vi dæmper med zink-liniment. Men har du et bedre råd. Måske noget til indvortes brug?

Teenagemoderen

 


 

Mange tak for spørgsmålet, som vedrører mange. Ofte er udbrud på ryggen et hormonelt udtryk, hvilket passer godt til din datters alder. Indefra vil det være godt med gode fedtsyrer, altså olier med omega 3, 6 og 9, som er med til at føre hormonerne rundt i kroppen, men som også er med til at balancere fedtstofferne.

Samtidig er det godt at drikke teer, der understøtter kroppens egen evne til at omsætte fedt, som f.eks. mælkebøtte- og marietidsel-te.

Brottrunk fra Naturdrogeriet er en fermenteret drik, der indefra hjælper fordøjelsen med at omsætte proteiner, kulhydrater og fedtstoffer. Et kvart glas før hvert måltid – enten rent eller fortyndet med vand. I starten kan mange ikke lide det, men snart føles det læskende og rart – bare så man ikke giver fortabt for tidligt.

En billig enkel kur til bryst og ryg er at tage citronskiver og dyppe i rørsukker og hver dag komme det hen over urenhederne som scrub. Her gælder det om at gøre det hver dag og samtidig ikke at pille eller trykke bumser, så det spreder sig yderligere.

Efter man har skrubbet med citron/sukker skal det vaskes af i badet eller i hvert fald skylles af med almindeligt varmt vand. Det åbner også porerne og understøtter udrensningen. Der skulle gerne kunne ses en effekt senest efter tre uger.

Ellers har flere også glæde af ved akne på ryg og bryst at vaske sig med røllike-sæbe, som f.eks. dem fra Morgenfruerne på Læsø.

Til ansigtet skal der daglig rens til, gerne med f.eks. hvid pil-ekstrakt i, der indeholder naturlig salicylsyre. En lermaske en gang om ugen til både ansigt og ryg har mange meget glæde af. En virkelig god og billig udgave er f.eks. den hvide ler fra Cattier. De franske lertyper indeholder mange gode mineraler til huden. Til ansigtet er det vigtigt efter rens at komme en creme på, der leverer god balance mellem fugt og fedt.

Derudover er det vigtigt, at huden ikke bliver for tør ved akne, for så vil den som modreaktion producere ekstra talg til beskyttelse. Så hellere efter maske smøre med med f.eks. Weledas morgenfrue-creme, der hedder Calendula cremen og ellers med en olie som Nigellafrø-olie fra Natur-Drogeriet eller en ren hybenkerneolie – de sidste to er nemlig ikke fedtende olier. De understøtter hudens naturlige balance.

Håber dette kan bringe jer videre.

Bedste hilsner 

Tine Juul Andersen, skønhedskonsulent

1 kommentar

 • Silja siger:

  Hold hende væk fra mælkeprodukter og evt også gluten.

  Få hende til at spise zink, det kan i det fleste tilfælde kurere akne.

  Vil anbefale en sæbefri rens til ansigt og krop, A-derma vaskebar er rigtig god.

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *