Nyheder

Kan angst behandles naturligt?

1. september 2015

Hvis du går til lægen og fortæller, at du har haft angstanfald, vil lægen højst sandsynlig foreslå samtaler med en psykolog eller psykiater. Det kan også være, du får tilbudt medicin. Og det kan være, du slet ikke føler, at det er løsninger for dig. Hvad stiller du så op?

Angst kan være en meget diffus størrelse. Og ikke alle har samme glæde af de mest gængse behandlingsmetoder. Det kan være, du allerede har været til mange samtaler og afprøvet forskellige medikamenter, og nu vil du måske gerne se, om noget andet kan rykke dig bedre uden at tilføje en masse bivirkninger?

Så læs endelig videre, for der er flere og andre muligheder.

Psykomotorisk behandling

Før i tiden hed det ”afspændingspædagog”, men nu kalder de sig ”psykomotoriske terapeuter”.

Psykomotoriske terapeuter har den tilgang, at der er en klar sammenhæng mellem krop og psyke, og at man derfor – ved at behandle kroppen – kan låse op for de blokeringer, psyken har.

Langt de fleste med angst oplever, at de ikke rigtig mærker deres egen krop længere. Det indre kompas er blevet sat ud af spillet, og dermed mister man sin identitetsfølelse. Musklerne spændes op som et panser. At afspænde muskler og skabe forbindelse til kroppen og ikke mindst til åndedrættet kan være meget forløsende og hjælpe den angste med at komme videre i arbejdet med blokeringerne.

Homøopatiske opløsninger

Homøopatiske lægemidler er en opløsning, der er fortyndet uendelig mange gange. Hver gang, man fortynder, bankes det, så der sætter aftryk. Det betyder, at det oprindelige middel til sidst ikke kan måles, og derfor er homøopatiske midler teknisk set vand. Men de mange aftryk, der er banket ind i det, gør, at det på ingen måde virker som vand. Det er nærmest omvendt, for jo flere gange midlet er fortyndet, jo flere gange er aftrykket blevet sat, og jo ”stærkere” er det.

Man kan sige, at det homøopatiske middel er frekvensbehandlet. Det indeholder en bestemt frekvens af det oprindelige middel.

Homøopatiske midler findes som enkeltmidler, hvor din terapeut finder lige netop det middel til dig, du har brug for, og der findes flasker med en blanding af forskellige typer. Til angstproblematikker bør du vælge en veluddannet og klassisk uddannet homøopat, der kan give dig enkeltmidler.

Det er en meget kompleks behandling, der tager hele din livshistorie og sygdomshistorie med i det samlede billede.

Du kan dog afprøve to midler her og nu: Hvis det drejer sig om en angst, der bliver værre og værre jo tættere du kommer på køreprøve, eksamen, lægeundersøgelse m.m. så er Arg-nit velegnet.

Handler det derimod om chokangst, vil Aconite være et bedre valg. Læs også mere om homøopati og angst i artiklen ‘Giv blomster til dit urolige eller bange barn’.

Akupunktur

I Kinesisk medicin kaldes den overordnede psyke for ”Shen”, og der er et væld af mulige punkter på hovedet og kroppen, der behandler forstyrrelser i Shen.

Her vil ubalancen blive klarlagt på baggrund af, hvilke symptomer, der ellers ses og hvilken form for angst, der er tale om.

Oftest er angsten relateret til hjertet, fordi Shen har bolig her. Man taler om, at hvis Shen ikke er ordentligt rodfæstet eller er forstyrret af en indre varmetilstand, så vil angst og andre psykiske problemer ses.

Akupunktur behandles ved, at man sætter ultratynde, sterile engangsnåle i bestemte punkter på kroppens energibaner. I behandling af angst kan man styrke hjertet, så Shen rodfæstes, man kan berolige Shen og afstresse kroppen, skabe klare tanker, dræne overskudsvarme og bringe hele kroppen i harmoni.

BARS

BARS er en forholdsvis ny behandlingsmetode, der er yderst effektiv. Amerikaneren Gary Douglas er manden bag, og metoden har bredt sig hurtigt.

Behandlingen består af at berøre 32 punkter på hovedet ganske let. Hvert af disse punkter er knyttet til et bestemt livsområde og opløser de blokeringer, vi måtte have.

BARS ophæver den begrænsning, du har sat dig selv under, og arbejder med de – ofte ubevidste – historier, din hjerne har fortalt dig.

Hvis din hjerne, uanset af hvilken årsag, har besluttet, at hunde er farlige, så er det en historie, du har fortalt dig selv. Uanset, at den hund, du møder, er fuldstændig rolig, ikke har tænder i munden og desuden er holdt i kort snor, så er du stadig utryg ved den. Så din angst er altså en historie og ikke virkelighed. Den historie er en begrænsning du har sat op for dig selv. Og BARS løfter dig ud over din begrænsende historie.

Tankefeltterapi/TFT

Behandlingen bygger på, at forskellige sygdomme skaber blokeringer i vores meridiansystem. Ved at banke let på diverse akupunkturpunkter kan disse stagnationer opløses, og energien kan igen flyde frit. Du kan altså behandle dig selv når som helst.

Hvis vi bliver bange for noget, opleves det som stress i vores celler, fordi det minder os om noget, der er farligt/skadeligt/livstruende. TFT frigør den låste energi og får flowet tilbage.

Forrige artikelSommerhår: Fra høstak til hårdiva

Næste artikelKloge hoveder og stærke kroppe

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.