Kan base neutralisere mavesyre?

Via rødebedetesten har jeg fundet ud af, at jeg mangler mavesyre, og har læst mig frem til, at man blandt andet kan stimulere mavesyreproduktionen ved at drikke et glas vand med citronsaft og natron.

Jeg har også læst, at natron er basedannende, og så bliver jeg i tvivl, for virker det så ikke modsat hensigten, og altså neutraliserer mavesyren?

Det er ren luksus, at man kan stille spørgsmål til jer, så tusind tak for det!

Venlige hilsner

Gitte

 


 

For at stimulere mavesyren skal du drikke citronsaften uden natron – gerne 15 minutter før måltiderne. Natron er, som du skriver, basisk, og derfor vil det give modsat effekt af, hvad du ønsker. Hvis du gerne vil have den basedannende virkning til kroppen generelt, kan du indtage natron mellem måltiderne.

Du kan desuden stimulere mavesyren ved at spise lidt ananas, kiwi og papaya 15 minutter inden måltiderne, drikke lidt usødet solbær- eller tranebærsaft, bruge cayenne, hvidløg, peberrod, ingefær og chili i madlavningen.

Alternativt kan man tage tilskud med Betain HCL, men gør en seriøs indsats med maden først.

Undlad at drikke for meget til måltiderne – det fortynder mavesyren. Drik hellere mellem måltiderne.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

1 kommentar

 • Connie siger:

  Jeg har i mange år haft problemer med for lidt mavesyre, og hvad der følger med.
  Udover at stimulere mavesyren med citronsaft, bitterstoffer o.l., så bør du være obs på, at undgå fødevarer, der dæmper mavesyren, f.eks. hvedebrød og mælk.
  Min erfaring er, at magnesium spiller en stor rolle i den slags fordøjelsesproblemer, så jeg vil anbefale dig, at tage noget magnesium, men det er vigtigt, at det er i en let-optagelig form, f.eks. citrat. “Apotekets magnesium Depot” er ikke noget værd i den sammenhæng.

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *