Kan chlorella give allergisk reaktion?

Jeg har meget allergi, og nu kan jeg heller ikke tåle fødevarer med histamin. Jeg får bla. rødt hud udslæt med kløe og min næse løber. Jeg har spist chlorella dagligt( 2 store teskefulde ) og har lige læst, at det kan forårsage ovenstående allergi + hududslæt.

Jeg har IBS (irritabel tyktarm, red.) og chlorellaen hjælper på min fordøjelse. Har I kendskab til, at chlorella kan give ovenstående allergi og hud udslæt ?

Jeg ville blive meget taknemmelig, hvis I kan hjælpe.

Venlig hilsen

Jeannette

 


 

Du har ret i, at chlorella kan give en allergisk reaktion. Da du allerede har allergi over for mange andre ting, er det sandsynligt, at du desværre også reagerer på det. Den bedste måde at undersøge det på, er ved at holde en pause med chlorella og se om, du får det bedre. Du kan prøve at tage det igen senere –  kommer reaktionen tilbage, kan du være ret sikker på, at du ikke tåler chlorella.

Chlorella kan virke udrensende, og måske går det lidt for hurtigt for din krop? Det kan nemlig give reaktioner bl.a. i huden, når vi udrenser. Det er derfor vigtigt, at du støtter godt op om din lever med f.eks. urter som marietidsel og mælkebøtte enten som te eller i kapsler samt sund kost med bitre fødevarer som rucola, julesalat, valnødder, skræl fra økologiske citrusfrugter mm. (hvis du tåler det). Desuden skal fordøjelsen holdes i gang, selvom det kan være en udfordring med IBS.

Anden hjælp til fordøjelsen kan være elmebark, som kan berolige en oprørt tarm og naturligvis mælkesyrebakterier gerne uden FOS/inulin.

Jeg håber, det kan hjælpe dig lidt på vej.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*