Kan der gøres noget ved en kold skulder?

Jeg har en kold skulder med smerter 24/7 og låsning af bevægelighed i arm/skulder.

Hvad kan der gøres?

Den fortvivlede

 


 

Tak for din mail.

Ja, en kold skulder/frossen skulder kan være noget langvarigt noget.

De fleste får blokader af lægen, og det har også en vis berettigelse hvis, vel at mærke, det hjælper. Alt for mange får flere blokader, end godt er, og hvis det ikke giver resultat, så skal man sommetider selv stoppe den strategi.

Jeg har behandlet flere med dine skulderproblemer med akupunktur, men det er ikke et quick fix. Her kan man reducere smerter og søge at øge bevægeligheden. Smerterne forsvinder ofte først.

En kiropraktor kan også se, om der er låsninger, der kan løsnes med den behandling.

Så mit bedste råd ved en kold skulder er tålmodighed og akupunktur eller kiropraktor.

Med venlig hilsen

Catrine Saramarie Marcussen, bevægelsespædagog og akupunktør

4 kommentarer

 • Vivi Nicolajsen siger:

  Hej Fortvivlede
  Jeg har lige (næsten) overstået sådan en omgang – ovenikøbet min 2. skulder, så jeg har virkelig “været der”. 1. gang var det det lange seje træk med fysioterapi-øvelser hver eneste dag i 8 måneder. 2. gang tænkte jeg, at der måtte kunne suppleres med noget, som skubber på processen, så jeg fik laserbehandlinger – et sted de havde en såkaldt Giga-laser, som kan komme hele vejen rundt om skulderen og jeg oplevede fremgang lige fra start af. Da jeg havde virkelig mange smerter og derfor svært ved at sove, foreslog laser-terapauten en høj dosis c-vitamin. Hun havde erfaring med, at det hjælper på mange gigt-patienters smerter. Det gik jeg igang med – 3 g c-vitamin om dagen – og jeg skal da lige love for at det hjalp på smerterne! Det ændrede ikke tilostanden som sådan i skulderen, men det gjorde, at det var meget meget nemmere at holde ud og jeg kunne også meget nemmere sove – jeg vågnede ellers ustandseligt fordi det gjorde ondt. Ved siden af, fortsatte jeg så med øvelserne, som tydeligt var vigtigt for bevægeligheden, og så laseren – som så også kunne trappes lidt ned faktisk. C-vitaminen blev efter halvanden måned trappet ned til 1,5 g pr dag.
  Ønsker dig rigtig god bedring 🙂

 • Marianne Kock siger:

  Jeg fiser også direkte til akupunktur og spiser 3-4 Yumi og Aktiv ekstra et par dage.
  Yumi er havtang, som hjælper på inflammationer. Aktiv er kollagen, som genopbygger brusk og sener. Jeg spiser produkterne daglig pga gigt. Det har hjulpet mig to gange, hvor jeg har kunnet løfte armen igen efter et par dage.
  Vigtigt at mærke efter, når man laver øvelser. Som Pernille Springer siger: Test dig selv. Hvis en øvelse ikke gør godt for dig, så find en anden.
  Min erfaring er, at i starten skal man kun lave rotationer med armen nedad. Og ikke overanstænge armen.

 • Kristiansen siger:

  En kold skulder kan faktisk trænes væk det har jeg gjort for nogle år tilbage med styrketræning…
  Det gjorde ondt men det lykkedes…I dag har jeg kun det mén at armen helst skal ligge på en ekstra hovedpude når man skal sove ellers føles det lidt ubehageligt…men ellers ingen smerter ved bevægelse eller i ro….

 • Carsten Bjerre siger:

  Jeg har også haft en frossen skulder. Fysioterapeuten kunne ikke fjerne smerter helt, men det kunne yoga efter nogle gange ?

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *