Kan grøntsagsdrikke koges, så de nedbryder histaminer?

Jeg vil meget gerne drikke smoothies og grøntsagsjuice. Men jeg er multiallergiker, har krydsallergi og tåler stort set intet frugt og grøntsager råt.

Hvor længe skal smoothies og grøntsagsjuice koge for at nedbryde histaminer? Og mister drikkene så deres gavnlige effekt?

Kan du anbefale steder, hvor jeg kan finde opskrifter som egner sig til varmebehandling?

Med venlig hilsen M

 


 

Histaminer kan ikke nedbrydes ved tilberedning af maden. Angående histamin er en tommelfingerregel, at jo friskere maden er, jo bedre, da opbevaring og lagring øger histaminniveauet i fødevarer, der indeholder meget histamin. Derfor er f.eks. lagrede oste og fermenterede grøntsager ikke godt at spise, hvis man har problemer med histaminer.

Ved fødevareallergier oplever nogle, at de bedre tåler fødevarerne, når de er tilberedt f.eks. bagte æbler og ristede nødder.

I langt de fleste tilfælde mister fødevarerne noget af deres vitaminindhold, når vi tilbereder dem, men det betyder ikke, at vi så ikke får noget ud af at spise dem. Hvor længe maden skal tilberedes, for at du ikke reagerer på det, er svært at sige, så her må du prøve dig frem.

Muligvis kan du bruge frossen broccoli, og blomkålsris til smoothies, da de blancheres, inden de fryses. Eventuelt kan du give det et kort opkog og køle dem af, inden du bruger dem, hvis blancheringen ikke er nok.

Du kan evt. lave blendede supper. Det er selvfølgelig ikke det sammen som juice og smoothies, men på den måde kan du får masser af lækre grøntsager, som er opvarmede. Du kan finde inspiration på www.highonlife.dk, hvor der er opskrifter på varme retter. Hvis din blender ikke har et program til opvarmning, så varmer du bare efterfølgende suppen i en gryde.

Jeg vil anbefale dig at få hjælp til kosten og allergierne hos en ernæringsterapeut eller kostvejleder, så der bliver arbejdet med allergien hele vejen rundt – herunder også fordøjelsen.

En sund fordøjelse er helt essentiel for bedre modstandskraft over for allergier, så der kan være hjælp at hente her.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*