Kan hjertebanken hænge sammen med tømmermænd?

Er det naturligt at få hjertebanken i forbindelse med tømmermænd?

Selv ved små mængder alkohol får jeg hjertebanken nogle timer efter indtagelse, og det bekymrer mig.

Det skal siges, at jeg i forvejen føler, at mit blodsukker er ret svingende, og det er måske derfor, jeg får en kraftigere reaktion end så mange andre?

Jeg er opmærksom på at have et stabilt blodsukker og spiser derfor altid i forbindelse med alkohol, men det hjælper desværre ikke.

Er der tale om en naturlig og ufarlig reaktion, eller er det noget, jeg bør få undersøgt nærmere?

Med venlig hilsen

Susanne

 


 

Hej.

Alkohol er en nervegift og påvirker derfor alle organerne, inkl. hjerne, lever, nyrer og hjerte, og nogle er mere følsomme end andre.

Ved nedbrydningen af alkohol i leveren dannes der også acetaldehyd, som foruden at medføre tømmermænd også påvirker organerne.

Hjertebanken er et kendt symptom ved tømmermænd og ikke særlig farligt, selvom der også kan være svimmelhed, besvimelse og faldtendens. Har du ikke problemer med dine organer, fx leveren, er der næppe grund til nærmere undersøgelse.

Det spiller en rolle, hvor hurtigt indholdet af alkohol i blodet stiger, så det er en god idé altid at spise, før man drikker alkohol. Det spiller også en rolle, om man er vant til at drikke alkohol. Tolerancen stiger med vanen, men det er klogt at undgå en for regelmæssig og stor indtagelse.

Mange gode hilsener

Carsten Vagn-Hansen, læge og sundhedskonsulent

1 kommentar

 • Kamma Jensen siger:

  Hvor kan man købe morbær. Har i det.
  Mvh
  Kamma Jensen

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *