Vores skribenter

Kan jeg behandle lyskebrok uden operation?

Kan man behandle lyskebrok uden operation? Det svarer læge Maria Langbak på i denne brevkasse.

1. august 2022

Spørgsmål:

Jeg er en kvinde på 67, som netop har fået konstateret lyskebrok. Lægen som scannede mig sagde, at det ikke kan gå væk igen og at jeg bør blive opereret. Egen læge fraråder operation pga risiko for bivirkninger. Selv vil jeg helst undgå operation.

Jeg er klar til at gøre hvad som helst for at hele skaden, hvis det er muligt – men er det det?
Jeg har Hashimotos (kronisk inflammationstilstand i skjoldbruskkirtlen, red.) og tænker, at mit bindevæv derfor kan være svagt. Er startet på Bambus comp. fra Allergica. Og har bestilt tid hos en kraniosakralterapeut for at udelukke, at noget i kroppen er skævt (hvilket jævnligt er tilfældet).
Jeg er aktiv og elsker at vandre, dyrke qi gong og let styrketræning, hoppe trampolin, ordne have og stable brænde, osv. Nu er jeg blevet nervøs for at bevæge mig, pga. af brokken. Hvad kan jeg gøre?
Håber på et godt råd – og mange tak for denne gode brevkasse!

Bedste hilsner fra Jane

Svar:

Jeg tænker, det er fint at prøve at gøre noget andet end operation i første omgang. Operationen løber ingen vegne.

Bambus comp. er en rigtig god ide. Du kan støtte den med urten gotu kola, som virker opbyggende på bindevævet. Du skal tage en dosis på 500 mg ekstrakt for at få virkning af urten og minimum i en periode på 3 måneder, før du kan forvente effekt. Derudover kan du med fordel i en periode drikke stærk te af en blanding af padderokke, brændenælde og salvie.

Du vil også have gavn af gammeldags langtidskogt suppe kogt på ben og urter. Det indeholder alle byggestenene til bindevævet. Lav en stor portion og frys ned i små portioner. I starten kan du drikke/spise et glas dagligt i 2 uger og derefter blot nogle gange om ugen. Alternativt kan du indtage kollagenpulver, som har nogle af de samme effekter.

Suppler med en god multivitamin.

Samtidig er manuel behandling rigtig vigtig. Her tænker jeg bl.a. myorefleksterapi, osteopati eller lignende.

God bedring

Mvh Maria Langbak

Forrige artikelSov godt – det forlænger livet

Næste artikelSPA er fantastisk – også som DIY

Maria Pinderup Langbak

Læge og heilpraktiker
Skribent på Naturli siden 2019.