Kan jeg dæmpe voldsom sveden?

Jeg er en kvinde på 52 år, og har de sidste ca. to år spist hhv. Bidro for kvinder, og nu Remifemin mod hedeture, begge produkter hjælper mig.

Dog har jeg det sidste drøje halve års tid døjet med ekstrem sveden under min yogapraksis, det simpelthen driver af mig. Jeg ved, at yoga jo virker udrensende, og at dynamisk yoga giver en sved på panden, men jeg har aldrig svedt så meget før som nu. Det generer mig, og jeg tænker, om der er noget, jeg kan gøre for at afhjælpe det?

Endvidere har jeg meget ofte tynd afføring, hvilket har stået på i drøjt et år. Jeg forsøger at spise sundt og har et aktivt liv.

Den aktive

 


 

Det lyder som nogle gode og dejlige ting du har gang i. Men det kan være usædvanligt generende med sveden og varmen. Det vil også være godt at få kigget på fordøjelsen. For tynd afføring kan også dække over forstoppelse. Så uanset hvad, vil det være godt at undersøge nærmere.

Væske er vigtigt. Man tænker, at sveder man så ikke mere? Det er ikke tilfældet, men væske skal til, for at få såvel hydreret systemet, men også for at hjælpe fordøjelsen til at rense ud.

Væske kan både være vand, men også urtete (der er nogle gode fordøjelsesteer i helsekostbutikkerne), smoothies, grønne juices, men der er også meget væske at hente fra de grøntsager, man spiser.

Det er igen moderne at spise fermenterede grøntsager og kunne også være værd at prøve, fordi det samtidig giver gode mælkesyrebakterier til tarmene.

Mælkesyrebakterier som kosttilskud kan også være en god idé i en periode, og hold øje med om der kan være en fødevareallergi eller intolerance i spil i forhold til fordøjelsen.  prøv evt. Vita Biosa eller Briottrunk før måltiderne, Mave i Form og Tarm i Form fra Solaray er en anden god mulighed, ligeså Boldocynara fra Vogel.

Probiotika kan virke både mod diarré og forstoppelse. I øvrigt kan mørk chokolade, mindst 70 og gerne 80 pct. virke godt mod tynd mave. Carsten Vagn Hansen anbefaler i øvrigt også bogen “Naturlig Hormonterapi” af Anette og Jens-Ole Paulin, der bl.a. sætter fokus på naturligt progesteron, der ikke er kræftfremmende og også er godt mod knogleskørhed.

Rigtig mange har glæde af Bidro, men vores hormoner er også forskellige, så man kan prøve sig frem til, hvad der hjælper den enkelte. Den ekstra varme kunne have hjælp fra Rødkløver ekstrakt fra Herrens Mark. Den kan både hjælpe mod hedeture og er samtidigt fermenteret og  god for fordøjelsen.

Menosan fra Vogel ville du også kunne prøve, der også er med til at hæmme øget svedsekretion.

Håber det kan bringe dig videre i dit aktive liv.

Bedste hilsner

Tine Juul Andersen, skønhedskonsulent

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*