Kan jeg forhindre strækmærker af vægtøgning?

Jeg er er begyndt at få strækmærker på mine hofter og på indersiden af mine lår – grundet sund vægtøgning, som dog er gået lidt hurtigt. Jeg ville gerne vide, om der er noget, jeg kan gøre ved dem?

Er der mon et naturligt produkt? Eller andet, som kan mindske mærkerne og forebygge, at der kommer endnu flere?

På forhånd tak for svar

A

 


 

Mange tak for spørgsmålet. Der er både det forebyggende, man kan gøre i forhold til strækmærker, men ofte er det interessante også, hvad så når de først er der?

Strækmærker kan komme på alle tider i livet, men dem, man f.eks. ser i forbindelse med yngre menneskers vokseværk, hvor vævet ikke helt kan følge med, forsvinder oftest af sig selv.

Hvis man træner meget, og vævet skal udvide sig med muskelvækst, er det en god idé at spise nok med C-vitamin, der styrker kollagenet i huden og gerne smøre med olier, der indeholder Arnica, som hjælper bindevævet til at kunne strække sig.

Når strækmærkerne først er der, og man gerne vil mindske eller om muligt af med dem, er det igen især de kollagenstyrkende C-vitaminer, men også E-vitaminer, B-vitaminer, zink, selen, svovl (MSM), silicium og jod. Og igen gerne smøre med olier, der indeholder Arnica eller hybenkerneolie, der har højt indhold af C-vitaminer og A-vitaminer, der igen er kollagen- og hudstyrkende. F.eks. Weledas Arnica Massage Olie eller Zinobel Organic Boosts Body Oil.

Flere har også glæde af at bruge de populære dermarollere, der, når man ruller den hen over huden, laver små huller og derved tvinger huden til at producere mere kollagen til at reparere sig igen. Vigtig at følge anvisningerne og ikke bruge den for tit. Du kan også få fjernet strækmærker ved laser.

Bedste hilsner

Tine Juul Andersen, skønhedskonsulent

1 kommentar

  • Tine W siger:

    Siger det bare 😉 Prøv at undgå gluten, mælke- og soyaprodukter, sukker samt alkohol, så vil det have en gavnlig effekt på dit stofskifte. Det hjalp mig meget hurtigt.

  • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

    Skriv et svar

    Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

    *