Kan jeg gøre noget mod cyste?

Er der et godt råd mod en Baker cyste, som jeg har fået bag venstre knæ?

Jeg tror, det startede efter en ferie, hvor jeg gik rigtig meget. Det var i september 2018, og den forhindrer mig i mange bevægelser og i at sætte mig på hug f.eks.

Den besværede

 


 

Bakers cyste er en væskefyldt udposning på bagsiden af knæet, som du vil mærke til, især når du bøjer knæet, fordi den simpelthen kommer i klemme.

Diagnosen stilles via scanning for smerterne kan godt forveksles med f.eks. gigt eller kredsløbsproblemer. Er du blevet scannet?

Selvfølgelig kan du prøve så vidt muligt at undgå de bevægelser, der gør ondt. Men det vil gøre ondt værre.

Al motion, der øger cirkulationen i knæet, vil være godt, hvis det ikke giver dig flere smerter eller provokerer cysten for meget. Måske vil cykling være godt, evt. en motionscykel, svømning mv.

Det er pga. cirkulationen, at akupunktur kan hjælpe. Man kan simpelthen få flowet til at blive bedre i et område og dermed hjælpe både på smerterne og cysten. At det er kommet efter overanstrengelse, kan også indikere, at der kunne være en fejlstilling f.eks. i dine fødder. Nogle akupunktører er også posturologer (arbejder med skævheder i kroppen, ofte så små skævheder, at de kaldes skjulte) og hvis du finder en, der kan begge dele, kan du tjekkes for det. Og blive genoprettet.

Det kan også betale sig at tænke over, om din kost kan blive mere antiinflammatorisk kost. Det er der udgivet flere bøger om her på det seneste og Naturli har også haft mange artikler om det og dejlige opskrifter.

Gurkemeje med sort peber og ingefær vil være gode antiinflammatoriske kosttilskud. Du kan jo også sørge for at få rigeligt af disse i maden. Gurkemeje kan koges til ”golden milk” se hvordan på Youtube. Ingefær kan du drikke som shots. Men du kan også tage det som kosttilskud – hvor det er muligt at få dosis højere op.

Omega 3-fedtsyrer er også vigtige.

Mange hilsner fra

Catrine Marcussen, bevægelsespædagog og akupunktør

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*