Kan jeg stoppe hårtab?

Jeg er en pige på 20 år, og har normalt MEGET, MEGET tykt hår… Men der var en periode i mit liv på ca. 2 måneder, hvor jeg pludselig kunne mærke, at over halvdelen af mit hår faldt af, jeg havde lidt travlt og var stresset og ked af det, pga. eksamener osv.

Det er enkelte hele hår, der falder af, jeg har aldrig kunnet se ind til mit hovedpund, men det kan jeg nu.

Jeg har ikke været særlig god ved mit hår, da det har været meget tungt. Jeg har altid bare redt det hårdt, og der har jeg tabt RIGTIG meget af det, hvor jeg ikke tænkte mere over det. Jeg føntørrede altid hår efter bad med varm luft og redte det imens. Jeg går i bad ca. hver anden dag, og lige for tiden har jeg ondt i min hovedbund, når mit hår bliver for fedtet, føler mit hår er MEGET tungt.

Jeg har rigtig langt hår og er ikke blevet klippet i to år. Jeg har været ved lægen og skal have taget blodprøve i uge 34, men jeg er super bange for at miste så meget, at det begynder at kunne ses. Jeg mister omkring ti hår hver dag lige for tiden.

Har I nogle gode råd til, hvad jeg kunne gøre?

Håber på svar hurtigst mulig.

Mvh

ADJeg forstår din frustration. Hår og hårets sundhed betyder meget for os alle. Det har jeg ikke mindst oplevet i forbindelse med at hovedbundsscanningerne i butikken, hvor jeg arbejder. Derfor var jeg også nødt til at skrive om det, som jeg gjorde i Naturli nr. 6/2014 – du kan finde artiklen her: En pude fuld af … hår!

Der kan netop være flere grunde til hårtab: Perioder med høj stress, hormonelle forandringer f.eks. graviditet, under- eller fejlernæring, medicinske behandlinger og bivirkninger, tungmetalsforgiftninger o.a.

Der er dog helt klart noget at forsøge. Både udefra og indefra. Og kontakt evt. din lokale helsekostbutik og hør om de har mærket Phyto og får besøg af konsulenten, der laver hovedbundsscanninger.

Udefra ville jeg starte med Phytopolleine Eleksir. En gang om ugen smøres hovedbunden i det, der svarer til ¼ af flaskens indhold. Den vil rense, nære og pleje din hovedbund og sætte gang i blodcirkulationen med næringstilførsel til hårrødderne (folliklerne). Skal sidde 20 min. og derefter vaske to gange med Phytocyane, som du også kan vaske med, når du ellers vasker hår. I den periode kuren kører, må du ikke bruge balsam.

Indefra er Hair Volume fra New Nordic rigtig god. Tabletter af æbleekstrakt i kombination med hirse, padderokke, aminosyrer, botin, zink og kobber.

Og ellers evt. overveje mere B-vitamin og Silicium, der styrker. Håber du måske er kommet i tanke om, hvad der har været udløser af din stress, så du – ved at være bevidst omkring det – måske kan forhindre, at det sker igen.

Bedste hilsner

Tine Juul Andersen

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*