Kan jeg undgå bylder?

Jeg døjer med bylder i lysken og på balderne og har lige været ved en hudlæge, der skrev en recept på noget antibiotika til mig.

Dette middel virker kun på nuværende inflammation og ikke fremtidige udbrud. Har du et forslag til, hvordan man kan undgå bylder i fremtiden?

Evt. med kost, livsstil eller andet?

Mvh

EM

 


Mange tak for spørgsmålet! Jeg tænkte, om bylderne kommer i hårsækkene omkring bikinilinien? Og om du shaver eller får fjernet hår med voks? For der kan opstå infektion i hårsække, der så kan udvikle sig til bylder. Det kan man undgå på mange måder ved at duppe med noget beroligende og desinficerende efter evt. hårfjerning.

Man kan bruge Calendula Lotion fra Jurlique, der er en beroligende og ophelende tinktur, eller Aloe Vera – Avivir har faktisk en Womens aftershave.

Men for bylder generelt kan jeg også anbefale Avivirs Skinwash med Aloe Vera der kan bruges i de områder og en gel, som kan hele og berolige. Faktisk har jeg også hørt om flere, der har haft glæde af at bruge Manuka olie og Castor olie (også kendt som amerikansk olie). Det kan bruges på huden og virker betændelseshæmmende.

Kostmæssigt – for at slå inflammationen ned indefra på en mere holdbar og vedvarende måde – er der flere ting at gøre:

Undgå hvidt sukker og hvidt brød, drik gerne basedannende teer, findes i flere udgaver og f.eks. gerne bukkehornste, der hjælper mod betændelsestilstande. Masser af hvidløg og gurkemeje i maden. Omega 3 som kosttilskud i form af fiske- eller hørfrøolier.

Med tiden udvikler kroppen antistoffer mod bakterierne, så holder de op af sig selv, men det er vigtigt for immunforsvaret, at der bliver genskabt balance i tarmbakterierne efter antibiotikaen. Derfor vil en periode med mælkesyrebakterier som Bio-Gaya, Symbioflor eller Multidophilous være en god idé. Gerne suppleret med ekstra C- og D-vitaminer.

Håber det kan bringe dig lidt videre.

Bedste hilsner

Tine

2 kommentarer

 • Bodil siger:

  MIRAKELKUR MOD BYLDER:

  2 spsk. Fintrevet økologisk frisk ingefær, sluges med vand hver morgen inden indtagelse af morgenmad.

 • Thomas Kassestrup siger:

  Hej Tine,

  Jeg slap af med et slemt tilfælde af bylder ugen lægehjælp. Du bør overveje at gøre det samme. Fandt lige denne artikel med diverse gode råd: https://minkrokodilleolie.dk/bylder/

  Mvh. Thomas.

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *