Kan jeg undgå den blodfortyndende medicin?

Jeg har fået hjerteflimmer og skulle tage stærkt blodfortyndende medicin,– men jeg synes, at bivirkningerne var for store.

Jeg tager istedet for policosanol complet, som Carsten Vagn-Hansen siger, at to stk af dem svarer til 100 mg Hjertemagnyl, – derudover tager jeg så Fucoidan,som siges at bruges i Østen, som blodfortyndende medicin (kan ikke købes i Danmark).

Jeg håber naturligvis på, at det kan erstatte den farlige traditionelle blodfortyndende medicin, – men nu er jeg så kommet til at tænke på, at A-vitamin som tilskud vist ikke er så godt i den her sammenhæng – er det korrekt?

Og er der andre vitaminer, der skal undgås som kosttilskud?

Og hvad med madvarer, er der noget, jeg skal undgå af hensyn til mit blod, der jo helst ikke skal størkne midt i transporten igennem kroppen.

Det var et langt spørgsmål, håber du kan/vil svare på det.

Mange hilsner

Kirsten

 


 

Jeg tænker, at du allerede har overvejet grundigt, at der kan være en risiko forbundet med at fravælge den blodfortyndende behandling. Alligevel vil jeg gøre dig opmærksom på problematikken, som naturligvis ikke er let, når du oplever mange bivirkninger ved medicinen.

I forhold til vitaminer er A-vitamin ikke noget problem, men det kan K-vitamin til gengæld være. K-vitamin er bl.a. vigtig for knoglesundheden og hjælper med til at få blodet til at størkne, hvilket er vigtige funktioner. Dog er for meget K-vitamin problematisk, når der, som i dit tilfælde, er øget risiko for blodpropper.

K-vitamin får vi fra kosten særligt fra kål og grønne grøntsager. Vi kan også få K-vitamin fra tilskud og så danner en sund tarmflora også K-vitamin. Derfor skal du tænke på ikke at få for meget K-vitamin fra tilskud samt spise en fast mængde kål/grønne grøntsager dagligt, så der er styr på, hvor meget K-vitamin du får. Du behøver ikke undgå de sunde grøntsager, men en fast daglig mængde er som sagt vigtig.

Fiskeolie, ingefær og hvidløg kan være godt at tage, da det hjælper på at holde blodet flydende.

Jeg vedhæfter patientinformation fra Gentofte Sygehus ang. K-vitamin og linker her til Carsten Vagn Hansens artikler om blodfortyndning og atrieflimren, hvor du kan læse mere – også om gode tilskud.

Det er vigtigt at gå til kontrol hos lægen, så der bliver holdt øje med din egen antikoagulerings-behandling, og I i fællesskab kan finde ud af, hvor meget K-vitamin du kan få fra kost og tilskud.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

12 kommentarer

 • elly e. siger:

  Hvis du får pradaxa skal d ikke til alle de kontrolbesøg hos lægen

 • Bente Christensen siger:

  Der er kommet ny blodfortyndende medicin, hvor man ikke skal tage hensyn til K-vitamin. Det er også dyrere end de gamle midler.

 • Arendse siger:

  Selen tilskud kan mindske hjerteflimmer. Læs evt om selen i Niels Hertz “Selenmangel – sådan påvirker det dit helbred”
  Det blodfortyndende er jo (tror jeg) kun for at mindske risikoen for blodpropper ved flimmer – det mindsker ikke hjerteflimren.

 • Susan Jasmin siger:

  Der er forskel på K-Vitaminer .
  Især broccoli og bønner har et højt K2- indhold
  Mest sikrest er det at tage K2 i tabletform ( gerne sammen med magnesium, calcium og D3 vitamin .
  K2 koagulerer IKKE blodet, men er et af kroppens stærkeste ANTIOXIDANTER.

 • ulla siger:

  Hvor kan man få målt koagulations nivau, om hvidløg o E vitaminer fortynder nok?
  Min læge ved det ikke.

  • Kirsten siger:

   Læger ved ikke ret meget. Jeg var hos en hjertespecialist, hvor jeg fortalte at jeg tog Fucoidan, så skrev lægen i journalen ” Ingen ved hvordan det virker” Jeg tænkte at fordi han ikke vidste det ,var der jo trods alt mange andre der ved noget om det. Fucoidan kan købes på dansk hjemmeside hos firmaet Carethy,der bor i Spanien.

 • Inge siger:

  Efter hjerneblødning, hvor der nu gives blodfortyndende medicin fordi man er blevet kørestolsbruger pga hjerneblødningen:
  Der er virkelig brug for nogle gode fedtstoffer/olier til hjernens restitution, men ALLE olierne er no-go når man får blodfortyndende medicin, da de også fortynder blodet.
  Kunne man da ikke udskifte medicinen med olierne, hvis man kunne finde en læge der vil være med på det, og tjekke INR tal ofte i processen??
  Findes der kilder til gode fedtstoffer der ikke har den blodfortyndende virkning??

 • Ida Beiskjær siger:

  Der bliver ikke nævnt Q10 i denne forbindelse? Jeg får clopidogrel og vil gerne supplere med Q10. Min læge kan/ vil ikke rådgive om dette, hvad siger I, kan jeg supplere med Q10? Jeg får også atorvastatin.

 • Grete Vedelslund siger:

  Jeg har selv søgt hjælp til at få “udskiftet” min medicin med naturlige ting ,som naturmedicin og gode kosttilskud, da INGEN læger i det etablerede system vil hjælpe.
  De går heller”e Medicinal industriens “Ærinde” , end at hjælpe patienterne. Der er jo ikke “penge i raske mennesker”. Kan anbefale , Søren Flytlie i Århus og Carsten Vagn-Hansen i Vejle.

 • Kirsten siger:

  Man kan købe Fucoidan hos Carethy i Spanien, de har en dansk hjemmeside.
  Fucoidan er anti koagulerende og bruges som blodfortyndende i Asien. DTU forsker i øjeblikket i Fucoidan.
  Carethy har to mærker, men der er ikke den store forskel på indholdet, bortset at den ene har 70% og den anden 85% som standard. Jeg har brugt det i meget lang tid.

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *