Kan kulstænger i vand fremkalde kræft?

Jeg ville gerne høre, om det er rigtig, at det er kræftfremkaldende at bruge en kulstang til at rense vand med?

Jeg var sammen med en veninde i går, som sagde, hun havde læst det. Ja, vi læser jo så meget og bliver ret forvirrede, men jeg synes altså meget bedre om vandet, når jeg har renset det.

De venligste hilsner

J

 

 


 

Tak for spørgsmålet. Jeg har ikke kunne finde noget nogen steder, om at det skulle være kræftfremkaldende at rense sit vand med kul. Men hvis du kan oplyse mig om, hvor din veninde har læst om det, vil jeg selvfølgelig gerne undersøge den kilde nærmere.

Kul bruges ikke bare til at rense vand med, men gives også hos holistiske tandlæger, inden de fjerner amalgamfyldninger (kviksølv). Det gør de for, at kullet kan binde eventuelle undslupne amalgampartikler.

Kul bruges også på sygehuse i behandlingen af forgiftningstilfælde, hvor kul i mave-tarmkanalen kan binde giftstofferne.

Mange vandværker renser vandet med kul, og du kan læse mere om den type for vandrensning her: http://www.vandetsvej.dk/Udvidet-vandrensning-199.aspx

Jeg har haft kontaktet Giving and Living, som er et firma, der sælger kulstænger. De har ikke hørt om, at det skulle være skadeligt at bruge kul til at rense vandet med, og du er velkommen til at kontakte dem for yderligere information – http://www.givingandliving.com/sys/site-1.html

Jeg håber, det kan være dig til hjælp.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*