Kan man overdosere selen? 

Da man ikke skulle få nok selen via kosten idag, tager jeg for tiden i disse coronatider 260 mikrogram selen i tabletform både i form af en multivitamintablet og en ekstra.

Er denne dosis for høj? Kan man overdosere selen?  

På forhånd tak for jeres svar.  

 


 

Du har fuldstændig ret i, at den danske jord desværre ikke beriger os mennesker med den mængde selen, som er optimal set i et sundhedsperspektiv. Den gennemsnitlige dansker får via kosten omkring 40-50 mikrogram selen pr. dag. Studier viser imidlertid, at kroppens systemer kræver et noget højere niveau for at yde bedst muligt. Eksempelvis er selenoprotein P først i fuld omdrejning ved et indtag på ca. 100-125 mikrogram dagligt.  

Som med alt andet er det ikke ”jo mere, jo bedre”. Et indtag af selen over 150 mikrogram kan bl.a. hæmme optagelsen af E-vitamin.  

Min anbefaling er ikke at tage over 100-150 mikrogram selen, med mindre en dygtig behandler individuelt har vejledt dig i andet.  

Mvh Maria Langbak

Naturlægen.com 

 

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*