Kan man spise moringa og spirulina sammen?

Jeg hørte i radioen om Moringa, en plante som vokser i Afrika et sted! Den skulle være utrolig rig på vitaminer og mineraler, og jeg har overvejet at købe det sammen med Spirulina (alger).

Mit spørgsmål går ud på, om de to går sammen? Jeg tager i forvejen flere forskellige vitaminer og mineraler og tænker, om dette kunne gå ind og erstatte de vitaminer og mineraler, som jeg tager.

Jeg tager D3, E-vitamin, silica, zink, selen, B-vitamin, Omnimin, Q10, men har samtidig lidt forhøjet blodtryk, som jeg tager Amlodipin og Hjerdyl for (men jeg er på vej ud af blodtryksmedicinen).

Jeg tænker i forvejen meget, over hvad jeg spiser.

På forhånd tak

MVH Jytte

 


 

Du har helt ret i, at spirulina og moringa er fyldt med både vitaminer, mineraler, fibre og aminosyrer. Du kan sagtens kombinere moringa og spirulina, for selv om de begge er fyldt med sundhedsfremmende stoffer, er det to forskellige ting. Du kan også vælge at veklse mellem de to produkter, så du bruger det ene i en periode og skifter over til det andet bagefter.

Jeg er stor tilhænger af, at man spiser sig til vitaminer og mineraler gennem sin kost. Både spirulina og moringa er gode at supplere kosten med, men du vil typisk ikke spise så meget af det, da begge slags normalt indtages i nogle få gram om dagen. Det er derfor værd at bemærke, at næringsindhold ofte angives pr. 100 g. og disse tal skal vi så omregne til de antal gram, vi rent faktisk indtager. Nogle producenter angiver at daglig dosis for moringa er 10 g., hvilket også giver 1/10 indhold af vitaminer og mineraler i forhold til 100 g.

For at kunne sige, om du kan undvære/skære ned på dine vitaminer og mineraler, vil jeg skulle vide mere om din kost og livsstil. Selvom vi tænker meget over, hvad vi spiser, så kan det være svært at dække sig fuldstændig ind med vitaminer og mineraler, da vores mad ofte har været længe undervejs fra producenten og til det lander på vores tallerken, hvilket mindsker vitaminindholdet.

Indholdet af vitaminer, mineraler og antioxidanter er ofte også højere i økologiske varer end i konventionelle, så her spiller vores valg af fødevarer også ind på vitamin- og mineralindholdet.

Du kan overveje at få kigget din kost og livsstil igennem hos en behandler, så I kan sammensætte dine tilskud, så de passer til dig og din situation.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*