Hvad kan mere gøre min rosacea værre?

Jeg skriver til jer, fordi jeg har Rosacea, har haft det i mange år og har prøvet alt inden for behandling. Det hjælper kun kortvarigt.

Prøver nu at tage sagen i egen hånd, har været på grønsager og bønner, linser og den slags siden nytår, putter hørfrøolie på min mad, ingen kaffe og alkohol og mælkeprodukter. Er begyndt nu at spise lidt kød og lidt smør på 100 procent fuldkorn samt æg.

Men er nu gået i stå, ved simpelthent ikke, hvad jeg mere skal gøre?

Så har derfor brug for jeres hjælp. Har I kendskab til hvad, der eller trigger Rosacea – vejret, kulde , varme o.a.?

Kan I give mig nogle råd, eller er der et sted, hvor man kan få taget prøver, så man mere præcist kan finde årsagen?

Med Venlig hilsen

Tina

 


 

Jeg forstår virkelig til fulde frustrationen over, at det ikke flytter sig. Tilfældigvis var et af emnerne i det nyeste nummer af Naturli rosacea. Artiklen ligger nu klar her på websitet.

Igen: Med rosacea er det, som du selv er inde på, vigtigt at arbejde med kost og fordøjelse og undersøge, hvilke fødevarer, der trigger din hud mest. Ofte vil det være stærke krydderier, alkohol, sukker og lignende. For mange også mælk og gluten.

Det er værd at styrke immunforsvaret uden at overaktivere det. Immiflex med betaglucan er meget immunsforsvars-balancerende, og samtidig kan du supplere med mælkesyrebakterier, der er fundamentet i vores immunforsvar og fordøjelse.

Omega 3-fedtsyrer, som du selv er inde på, er vigtigt og vil også anbefale at prøve Brottrunk før hvert måltid til at balancere mavesyren og hjælpe fordøjelsen ad den vej. En multivitamin morgen og aften kan sørge for, at alle de hudstyrkende vitaminer og mineraler også bliver tilført.

Om muligt bør du helt undlade mælk og sukker. Gerne fortsætte med at spise så antiinflammatorisk som muligt, som du allerede er godt inde på.

Der findes flere typer af rosacea. Mange har glæde af hudplejeserien Sensacea fra Dado Sens, fordi den både beroliger huden, men også styrker de små kapillærer, der nemt sprænger og får huden til at blusse mere rødt. Der er både en rens, en beroligende og styrkende serum og en dagcreme.

I samme serie findes foundation uden olie, der beroliger og mere kosmetisk dæmper det rødmende, mens man arbejder på heling.

Nogle har glæde af olie på huden, men gerne olier, som hybenkerne og ikke fede olier som mandel og kokos.  Mange oplever, de bliver bedre og bedre til undgå de ting, der trigger huden. For mange er sol, sauna og varme generelt også en udløser.

Fortsæt den gode kurs og tilgang, du har til det og prøv evt. at supplere med det ovenstående, og så håber jeg rigtig meget, at du vil opleve bedring og lindring.

Bedste hilsner

Tine Juul Andersen, skønhedskonsulent

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*