Kan midler mod inflammation betale sig ved rodbehandlede tænder?

Jeg har to spørgsmål. Kan/må man tage Gotu Kola og Rosenrod sammen?

Og nu, et spørgsmål, der har trængt sig på hos mig. Giver det egentlig mening at tage naturmidler, der mindsker inflammation i kroppen, hvis man har en eller flere rodbehandlede tænder?

Hilsen Caja

 


 

Rosenrod og Gotu Kola kan godt tages sammen.

Det vil bestemt give mening at tage antiinflammationsmidler – og spise tilsvarende, hvis der er en inflammation i kroppen. Men det er jo dybest set at betragte som symptombehandling og et værn for skadevirkninger.

Men bedre og mere langvarig løsning er årsagsbehandling, dvs. at gå direkte efter arnestedet, hvad enten det er uro ved rodbehandlede tænder, parodontose, tarminflammation/-dysbiose eller hvad det kan være i kroppen.

Hvorvidt rodbehandlede tænder er årsag til inflammation er en evig diskussion. Nogle mener, at rodbehandlede tænder pr. definition er til skade, fordi kar/nerver er kappede, så det normale immunforsvar er læderet, og at den døde tand er vært for krasse bakterier, der trives i ly af den manglende cirkulation.

Andre mener, at rodbehandlede tænder kun er til bekymring, hvis det ”ulmer” omkring den – f.eks. ved at man mærker, at tanden arbejder sig en smule op iblandt, eller at der er uro, murren og evt. ømhed.

Andre igen mener, at rodbehandlede tænder faktisk aldrig er anledning til bekymring.

Har du mistanke til, at dine rodbehandlede tænder kan være årsagen – så bliv tjekket hos en tandlæge og få taget røntgen for at se knogleforhold omkring tandspidsen mm.

Mange venlige hilsner

Anna Iben Hollensberg, læge

1 kommentar

 • Katrine Gehlsen siger:

  Jeg har medfødt lavt stofskifte og som følge heraf paradentose som autoimmun lidelse siden 20 års alderen. Senere fik jeg så kemikalíe allergi og Hashimotos (også autoimmune lidelser). Jeg fik hevet de dårlige tænder ud langt om længe og har siden
  Taget Q10 og vit. D3 i oliekapsler for at forebygge ny inflammation, og det har da holdt paradentosen i skak i 2 år nu.
  En vigtig ting er at være opmærksom på evt Zink mangel også.

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *