Kan min ødelagte hud skyldes svamp?

Jeg har fået en masse hvide små pletter under huden-agtigt. Især i håndfladen er de fremtrædende og mange på siden af fingrene. Langs siden af kroppen og på armen ses de også.

Min hud på fingrene er meget ødelagt og tør og føles mærkelig, som om der ikke er fedtlag. Selvom jeg bruger creme, så begynder det at klø, indtil de er tørret op igen. Og bliver de våde f.eks. i regn osv., kan man virkelig se, at huden er ødelagt.

Jeg har arbejdet, hvor jeg brugte gummihandsker meget og ikke tænkte over, når man havde helt svedige hænder, så jeg er lidt i tvivl, om det kunne være svamp af en art eller?

Den hvidplettede

 


 

Nu kan jeg selvfølgelig ikke se dine hænder, men håber du har mulighed for at komme til en hudlæge, der kan se nærmere på det.

Ubeset vil jeg sige, at jeg også hælder meget til din egen teori om, at det er svamp med de hvide pletter. Ikke mindst når du beskriver dine hænder i fugt og vand. Det varme og fugtige miljø i gummihandskerne vil kunne forstærke begge dele. Selvfølgelig kan det ikke udelukkes, at der er allergi i spil, men ofte viser det sig ved kløe, nældefeber eller eksem, men det kunne være godt at få afdækket.

Hvis du i dit job stadig har brug for gummihandsker, kunne det være værd at undersøge, om du er allergisk over for f.eks. latex, som desværre også findes i naturgummi-handsker, da latex er et naturligt protein. Men der findes særlige handsker uden.

Som du selv nævner, kan det også være selve varmen, der opstår inde i handsken sammen med fugt. Her ville et forslag være at bruge en inderhandske af ren ubleget bomuld, der ville kunne absorbere fugt og som er åndbar.

Da selve pletterne fortsætter op ad armene og på kroppen, og hvis det viser sig at være svamp, ville man kunne prøve med vaskegels med Tea Tree olie i. De findes i flere udgaver, bla. mærket Nova TTO og Australian Bodycare. TTO har også en sæbefri vask til hænder og arme osv., du kunne bruge i en periode, hver gang du vaskede hænder. Den er sulfatfri, så den skummer ikke, hvilket nogle lige skal vende sig til.

Hvis det viser sig at være svamp, er det vigtig også at styrke kroppen til at modstå og bekæmpe indefra.

Ved hjæp af mælkesyrebakterier, multivitaminer (hvor både A- og B-vitaminer er vigtige samme med mineraler som silicium, zink mm). Indefra kan det også være en hjælp med hvidløg. Flere har også glæde af CitroPlus fra BioVita indvortes som supplement. Ipé Roxo fra Naturdrogeriet er også god her, som te eller i kapsler eller dråber.

Du vil også kunne mose hvidløg og komme på huden to gange om dagen som kur. Eller i stedet smøre med Neem-olie. Ingen af delene dufter fantastisk, men hvis det gælder for en periode/kur?

Karmameju har en serumlignende væske, der er let at smøre ind. Denne væske hedder Hero pH solution 02, og man kan smøre den på efter håndvask, som så støtter ph-balancen.

Nova TTO Lotion er også et bud med tea tree, aloe vera, vitamin E og A at smøre hænderne i flere gange daglig.

Vores hud har et naturligt beskyttelseslag på overfladen, der kaldes syrekappen. Den består primært af fedtstoffer og sved fra vores porer. Dens opgave er at bevare en naturlig og balance af fedt, fugt og hudens egen bakterieflora og derfor netop beskytte mod svamp, eksem, infektion, udtørring osv.

En let sur pH trives syrekappe og huden godt med, hvor huden gerne skulle føles hverken for tør eller for fedtet, men blød og smidig, så at understøtte det indefra og udefra ikke mindst kan gøre en stor forskel for at beholde den smidige hud.

Selvfølgelig er det vigtigt at finde ud af, hvorfor det er kommet og hvorfra, så man kan forsøge at undgå de ting, der udløser det og på samme tid hele huden tilbage i balance.

Venlige hilsner

Tine Juul Andersen, skønhedskonsulent

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*