Kan pantoprazol gøre kroppen basisk?

 Jeg vil gerne spørge, om ens krop bliver basisk, når man tager Pantoprazol mod for meget mavesyre?

Skal egentlig tage Pantoprazol hver dag, da jeg er opereret for kræft i galdegangen og helst ikke skal få et mavesår i de sammensyninger, jeg har i maven. Tager dog kun ved behov pga bivirkninger. Skal nemlig også tage alendronat pga knogleskørhed. Jeg har også mange trælse bivirkninger.

Er det rigtigt, man kun må tage alendronat i 5 år?  

Vh Lis  

 


 

Det korte svar er: NEJ. Man bliver ikke basisk af at tage Pantoprazol. Tværtimod kan man risikere det modsatte, da din egenproduktion af mavesyre kan blive for lille ift. behovet. Dette påvirker særligt nedbrydningen af aminosyrer og ikke mindst optagelsen af mineraler. Sidstnævnte har stor betydning for syre-base balancen i kroppen.  

Forskningen i knogleskørhed og alendronat viser, at sikkerhed og virkning er dokumenteret i ca. 10 år. Dog skal din læge efter 5 år gerne tage stilling til din individuelle situation, og hvorvidt du vil have gavn af yderligere behandling.  

Mvh 

Maria Langbak 

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*