Kan piller ændre følsom krop og fjerne akne?

Jeg har et spørgsmål omkring akne. Jeg ved, der kommer en del lignende spørgsmål, men håber du kan hjælpe alligevel.

Jeg har haft akne i mange år. Lidt periodevis. Ikke den slags akne i hele hovedet, men mere sådan nogle små genstridige irriterende bumser.

Jeg har prøver ALLE cremer og lign. gennem årene uden større effekt.

De sidste mange år har jeg interesseret mig meget for kost og dens påvirkning af kroppen. Derfor har jeg i flere år levet gluten-, mælke- og sukkerfri. Ingen tvivl om, at det er godt for kroppen! Jeg har det bedre.

Når det er sagt, så var det ikke hele løsningen. Derfor undersøgte jeg videre og videre. Så skulle jeg udelukke korn. Så frugt. Og så derudaf. Alligevel får jeg uren hud. Derfor tænker jeg at det så må være stress eller noget hormonelt. Alle mine blodprøver er dog fine.

Jeg synes, jeg sidder tilbage med en kæmpe viden om kost, og min krop trives med det. Dog synes jeg, det påvirker psyken i længden. Jeg kan ikke bare hente en stor pose slik og spise det hele, selvom det er det, jeg nogen gange har lyst til, for jeg ved min krop ikke kan lide det og dermed slår mit ansigt ud.

Det begrænser mig virkelig meget, da jeg på den ene side vil leve sundt, men samtidig også har brug for at “give den gas” i ny og næ.

Jeg er blevet foreslået en pillekur af lægen. Sidste udvej. Det strider bare virkelig imod mine principper. Samtidig kan jeg heller ikke overskue resten af mit liv med så voldsomme restriktioner.

Så mit spørgsmål er, når man nu har en virkelig følsom krop og hud, der reagerer på ALT, vil det så være sådan altid, eller vil en pillekur kunne hjælpe og fjerne problemet? Også så jeg måske ikke skal begrænse mig lige så meget?

Jeg er virkelig i et dilemma.

Vh den frustrede

 


 

Forstår din frustration … Hvis vi antager, at der er noget uafdækket allergi i spil – det ved vi ikke, men din hud reagerer, når du spiser f.eks. slik – det vil en pillekur mod akne ikke hjælpe på. Det er fint disse findes som sidste løsninger, men jeg ville inden da undersøge andre veje.

Jeg tænker, at hvis det var muligt at finde ud af hvilke fødeemner, der er trickere, så kunne de undgås, og du ville ind i mellem kunne “give den gas” med enten sundere snacks eller de sager uden de f.eks. tilsætningsstoffer og farvestoffer, der er i slik, hvis det er det, du ikke tåler. Jeg ville først anbefale dig at opsøge en kinesolog eller naturopath og spørge dem inden, om de har erfaringer med at teste fødevare-allergier.

Så vil jeg også anbefale dig at opsøge en kosmetolog, der arbejder både indefra og udefra. De bruger bla. urtepeelinger, så man kan komme mere i dybden med at få peelet de yderste hudlag, kan dybderense og desinficere, og derefter kan de hjælpende hudplejeprodukter bedre trænge ind og have deres virkning. Samtidig gå en indre udrensning igennem – og igen indre genopbygning – med vigtige hudvitaminer, mineraler og olier.

Du vil allerede kunne starte på udrensningen nu. Jeg vil foreslå at starte med Detox Kit fra Heel, som er en 14 dages kur, derefter fortsætte med Hudpleje-kapslerne fra Naturdrogeriet gerne sammen med enten Urtepencil også fra Naturdrogeriet eller gurkemeje fra Solaray, TerraNova eller Pukka og så i en periode (3-6 mdr) tage olier med hørfrø og kæmpenatlysolie, derefter fortsætte med f.eks. VegOmega fra Biosym og samtidig kværne hørfrø ca. 2 tsk. hørfrø om dagen, gerne hen over morgenmaden. De skal kværnes lige inden, fordi  de nemt bliver harske og derfor er bedst friskkværnede. De er også rigtig gode for hormonsystemet.

Drik gerne teer med mælkebøtte eller marietidsel, skift ind i mellem til te med røllike og gyldenris. På denne måde støtter du både lever og nyrer i deres renseprocesser.

Som altid er mælkesyrebakterier, der intet har med mælk at gøre en vigtig plads i fundamentet: tarmen.

En ringe trøst, men en god sidegevinst er, at du er blevet så bevidst om, hvor meget du trives med sund mad, mens du har undersøgt hudens reaktioner.

Hudpleje udefra er vigtig med en mild, men samtidig effektiv peeling, gerne hver dag, hvilket man kan gøre med Annemarie Börlinds Enzym Peeling Powder, der renser, mens de naturlige enzymer løsner døde hudceller og aktiverer cellefornyelsen. Den er så tilpas blid, at man ikke skal være bange for at smitte sig selv, men effektiv nok til at gøre en forskel, og jeg tror, den vil være god til de små genstridige bumser, du har. Derefter en fugtbevarende skintonic/toner/mist og en hudpleje med masser af fugt og lidt fedt til at balancere huden og beskytte den.

Håber det kan hjælpe dig lidt videre.

Bedste hilsner

Tine Juul Andersen, skønhedskonsulent

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*