Kan smerter i ben komme fra ryg? - Naturli

Kan smerter i ben komme fra ryg?

Jeg har smerter i underbenet på ydersiden. Hvad kan det være? Jeg har en diskosprolaps i 5. lændehvirvel. Kan der være en sammenhæng her, og hvad kan jeg gøre ?

Michael

 


 

Er det kun i underbenet, du har smerter, eller kommer det som en stråle oppe fra hoften eller låret og går ned i underbenet? Hvis det kun et dit underben, tror jeg næppe, det kan stamme fra ryggen, eller den prolaps du har i lænden.

Ischias-smerter kan komme fra ryggen og stråle helt ned i foden, men så vil du have en vis smerte længere oppe også.

Smerter i underbenet kan komme fra spændinger i lægmusklerne, meget ofte i den dybe lægmuskel eller i det senestrøj, der er på lårets yderside, Tractus iliotibialis. Det kan også være, du har vredet dit knæ, og at smerten kommer derfra.

Hvis du bor nær en behandler, der kan give dig myoreflexterapi vil det være oplagt at forsøge med det. Det løsner spændinger derfra, hvor de egentlig stammer fra. Skriv gerne til mig, hvor du bor, så skal jeg se, om der kunne være en nær dig.

Hvad du selv kan forsøge: sæt dig på gulvet med dit dårlige ben bøjet. Tryk så ind med faste fingre, langs med skinnebenet. De steder, hvor du kan mærke spænding, bliver du, og vipper foden op og ned. Ikke nødvendigvis så længe, prøv med et halvt minuts tid.

Vil du se, om du er spændt på lårets yderside, må du have fat i en bold, tennisbold eller pigbold/ballstick. Læg dig på siden med bolden under dig på låret, og rul lidt op og ned. Gør det ondt, så lig bare stille og flyt bolden lidt rundt.

Se om det hjælper på dine smerter.

God bedring.

Med venlig hilsen

Catrine Marcussen, akupunktør og bevægelsespædagog

1 kommentar

  • Elaine Prescott siger:

    Der kan så absolut være en sammenhæng mellem L5 og smerter i underbenet, da L5 innerverer noget af underbenet. L4 vil give smerter også højere oppe (ischiasnerven). Hvis det er en gammel diskusprolaps, er spørgsmålet, hvad der er sket i dit liv, som får det til at blusse op igen. Mvh fysioterapeut, rosenterapeut

  • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

    Skriv et svar

    Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

    *