Kan snot og eksem have en sammenhæng hos 2-årig?

Jeg har en søn der fylder 2 år til august. Igennem sit korte liv har han døjet meget med sin hofte/lænd og været til kiropraktor, hvilket har hjulpet meget.

Dog har vi i det sidste stykke tid bøvlet med eksem, som startede ved ballen. Lægen mente, det var bleeksem med svamp. Det var det ikke, og til sidst havde han knopper på ryg og mave. Det er næsten væk. Samtidig med dette løber hans næse.

Vi har ikke tænkt så meget over det, før min søster nævner, at han har været snottet i meget lang tid. Hans snot er ikke gult, men mere klart.

Er det almindeligt, at børn kan være snottede i lang tid, og hænger det måske sammen med eksemen?

Hilsen en frustreret mor

 


 

Dejligt at høre, at kiropraktoren har været til god hjælp for jer.

Ja, snot og eksem kan hænge sammen. Fordi begge dele har årsag i et ubalanceret immunforsvar. Snot er er jo et tegn på, at immunforsvaret prøver at bekæmpe noget virus eller bakterier. Eksem er immunforsvaret, der overreagerer på et eller andet.

Og ja – det er almindeligt, at børn er snottede i lang tid. Men det behøver jo ikke betyde, at det er nødvendigt. Desværre er det bare blevet sådan, at de færreste ved, at de kan gøre noget ved det.

Der er nemlig faktisk nogle ting I kan gøre, for at afbalancere immunforsvaret.

Sørg for en sund og varieret kost. Hav især fokus på de sunde fedtstoffer – dvs. koldpressede økologiske olier og omega 3 fra fisk eller en god kvalitets fiskeolie.

En god og letoptagelig multivitamin, som kan være med til at give kroppen de optimale mænger næringsstoffer.

Ekstra D-vitamin, så han får i alt omkring 25 mcg dagligt.

Giv et dagligt tilskud af mælkesyrebakterier. 70 pct. af immunforsvaret sidder i fordøjelsen. Så derfor er det uhyre vigtigt at den fungerer optimalt.

De fleste har en bakterieflora i tarmene, som ikke er helt i balance. Det er en rigtig god ide at booste denne bakterieflora med gavnlige mælkesyrebakterier – også kaldet probiotika. I kan købe probiotika til små børn f.eks. Udo’s Probiotics Super Infant Blend i en helsekost.

Søvn er også meget vigtigt for immunforsvaret. Det samme er selvfølgelig frisk luft, bevægelse, godt indeklima og masser af kærlighed.

Giv det nogle måneder. Hvis ikke det er nok, kan der muligvis være brug for ekstra tilskud af f.eks. zink og det kan også være nødvendigt at kigge på, om eventuelle fødevareintolerancer spiller ind. Her kan det være en god idé at få individuel hjælp af en dygtig kostvejleder med fokus på børn.

Rigtig god bedring.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*