Kan statiner give problemer for led og muskler?

Jeg fik en dobbelt bypass i 2006 efter en mindre blodprop.

Jeg får 80 mg Simvastatin (statiner, red.) dagligt, sammen med Hjertemagnyl og Selozok. Jeg oplever et stigende ubehag og smerter i leddene. Oplever også, at mine muskler bliver svagere og har altid været temmelig stærk.

Trods spinning i vinter føler jeg mig svagere på cyklen. Sidst blev mit kolesterol målt til 3,5, og blodtrykket var normalt. Jeg er 59 år og vejer 115 kg, og er 186 i højden.

Spørgsmålet er, om jeg kan erstatte eller undvære noget af min Simvastatin?

Jeg troede, at det var urinsyregigt, men synes ikke det passer med min kost og næsten ingen alkohol.

Steen

 


 

Dine symptomer kan godt passe med din behandling med statiner.

Især hvis du ikke samtidig tager tilskud af Q10, som statiner hæmmer dannelsen af, og som er med til at forebygge hjerteproblemer og er vigtigt for energidannelsen i kroppens celler, blandt andet i musklerne.

Betablokkere som f.eks. Selozok nedsætter også dannelsen af Q10. Manglen på Q10 menes også at ligge bag det faktum, at med den stærkt øgede brug af statiner er hyppigheden af svækkelse af hjertemusklen med hjertesvigt (congestive heart failure) steget dramatisk efter de første statiner kom på markedet, og er steget lige siden (Vital Statistics of the United States, National Center for Health Statitistics. Figure 1. Deaths from congestive heart failure, 1968-1993).

Hvis hjerte- og kredsløbssygdomme lægges sammen, er der ikke længere nogen statistisk virkning af statinbehandling (Helsinki Heart Study).

Der er over 300 bivirkninger af statiner, og et tiltagende antal undersøgelser sætter spørgsmålstegn ved brugen. Lægerne er af deres faglige selskaber nærmest tvunget til at ordinere dem, men bivirkningerne må ikke overstige de eventuelle virkninger og skabe andre sygdomme.

Jeg vil foreslå, at du læser Dr. Uffe Ravnskovs bog “Hvorfor et højt kolesteroltal er nyttigt” og tager en snak med din praktiserende læge om din behandling.

Man kan godt have urinsyregigt, selvom man spiser sundt og kun drikker lidt alkohol. Det kan måles i blodet, og er det for højt, kan det nedsættes ved at tage tilskud af molybdæn.

Læs mere om kolesterol, åreforkalkning og urinsyregigt på www.radiodoktoren.dk

Mange gode hilsener

Carsten Vagn-Hansen , læge og sundhedskonsulent

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*