Kan svangerskabsdiabetes føre til diabetes?

Af: Carsten Vagn-Hansen, læge og sundhedskonsulent

Da jeg var gravid, var jeg overvægtig, og lægen fandt sukker i urinen, og jeg fik at vide, at jeg havde svangerskabsdiabetes.

Det hjalp godt med en ændring af kosten, og min diabetes er forsvundet igen efter fødslen. Jeg spiser fornuftigt og har tabt i vægt, men jeg vil gerne vide, om jeg nu er rask, eller om der er en risiko for, at sukkersygen vil komme igen?

Den nu ikke-syge

 


 

Du har en betydeligt øget risiko for igen at få svangerskabsdiabetes, hvis du bliver gravid igen, og halvdelen af kvinder som dig har ti år efter fødslen fået en type 2 diabetes.

Der er også en risiko for, at dit barn får diabetes eller forstadier til diabetes allerede i 19-27-årsalderen.

Det anbefales derfor, at kvinder, der har haft svangerskabsdiabetes, kontrolleres for diabetes to-tre måneder efter fødslen, og herefter med et-tre års mellemrum.

Jeg vil derfor råde dig til fortsat at leve sundt med en grøn og sukkerfattig kost og daglig motion, så du kan holde din vægt normal. Det vil være en gevinst for dig at leve ‘diabetesrigtigt’, der er den sundeste livsstil overhovedet.

Det vil gavne både dig og din familie.

Mange gode hilsener

Carsten Vagn-Hansen, læge og sundhedskonsulent

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*