Kan tang erstattes af spirulina-alger i grød?

Af: Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Vi bruger nori tang i en grøn grød. Kan man anvende spirulina-pulver i stedet?

Hvis ja, hvor meget pulver erstatter da en plade tang (vi plejer at købe rå tørret nori tang).

Venlig hilsen

Lisbeth

 


 

Du kan sagtens bruge spirulina eller for den sags skyld chlorella. Begge alger smager anderledes end nori-tangen, og de smager mere af “hav”, så mængden du skal bruge vil afhænge af smagen.

Selv om både nori (makroalge) og hhv. spirulina og chlorella (mikroalger) er alger, så har de forskellig smag og indholdsstoffer. Jeg ved ikke, om du bruger nori-tangen pga. bestemte indholdsstoffer, og derfor kan det være svært at angive en bestemt mængde spirulina til erstatning for nori-tangen.

Umiddelbart ville jeg dog bruge en halv-en tsk. spirulina pr. person alt efter, hvor meget det smager igennem. Spirulina og chlorella har mere udrensende effekt end nori, så det er også værd at have in mente. Både spirulina, chlorella og nori indeholder omega 3-fedtsyrer, fibre, klorofyl, vitaminer og mineraler, men som nævnt i varierende mængder.

Hvis du vil læse mere om tang kan du læse artiklerne: ‘Havets sunde grøntfoder: Alger’ og ‘Det er tangen, der tæller’ på Naturli.dk eller kaste dig ud i den fantastiske bog “Tang – grøntsager fra havet” af Ole G. Mouritsen.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*