Kan varmen fra far øge risikoen for vuggedød?

Jeg skal være far her om lidt. Min kæreste og jeg har snakket om, hvordan vi skal arrangere sovepladserne.

Vi har en tremmeseng, hvor man kan tage siden af og tænker at stille den op ad vores seng i min kærestes side.

Jeg er plaget af nattesved. Jeg vågner nogle gange helt sveddryppende. Jeg er jo varm, men det påvirker også temperaturen i soveværelset.

Jeg har læst om vuggedød og en af faktorerne, der øger risikoen, er, hvis babyen har det for varmt. Her spiller temperaturen i soveværelset en rolle.

Derfor er jeg bekymret for/tænker over, om det er smart, at jeg sover i soveværelset sammen med min kæreste og vores baby? Kan vi løse problemet ved at have en åbent vindue? Eller bør jeg sove i stuen den første tid?

Mvh

Peter

 


 

Tillykke med det kommende forældreskab! Det er dejligt at høre, at I er godt i gang med at snakke om, hvordan I gerne vil indrette jer.

Det er rigtigt, at man kan minimere risikoen for vuggedød på forskellige måder:

Ved at lade baby sove på ryggen, ved at undgå passiv rygning og ved at sørge for, at baby ikke får det for varmt om natten.

I forhold til temperatur, så vil et åbent vindue bestemt være en fin løsning på, at du bliver meget varm og påvirker temperaturen i rummet. I kan også regulere babys temperatur med tykkelse på dynen og tykkelsen af eventuelt nattøj.

En tremmeseng ved siden af jeres kan være en rigtig fin løsning.

Vær dog åben for, at I måske får lyst til at justere soveløsninger, når baby først er ankommet. Den bedste løsning er den, der både tager hensyn til sikkerhed, og som giver mest søvn til alle.

Det er helt individuelt, hvad der fungerer bedst i den enkelte familie. Hos nogle sover man bedst sammen alle sammen. Hos andre er det bedre, at man sover forskellige steder.

Ind imellem kan det være fint at sove forskellige steder i huset, hvis far på den måde er mere frisk til at tage sig af baby næste dag, mens mor får hvilet sig.

Snak om, hvordan I bedst hjælper hinanden som et team. Der kan også være forskellige sengeløsninger som tremmeseng, en hængende vugge eller barnevognsliften, der giver mest tryghed og søvn. Vær åben for eventuelt at prøve jer lidt frem.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*