Kan vi få begrænset korn og mælk i vuggestuen?

Tusind tak for al din inspiration!

Min søn på knap 2 år har næsten altid oppustet mave, ildelugtende afføring, tendens til børneeksem og tør hud. Han har bittesmå hudfarvede knopper på bagsiden af armene og bliver smittet med forkølelse i tide og utide.

I weekender og ferier, hvor han primært spiser “mors mad” mindskes eller forsvinder beskrevne symptomer. Jeg laver hovedsageligt mad af friske grøntsager og animalske proteinkilder, hertil nødder, kerner, frugt, olivenolie og kokosolie. Altså meget begrænsede mængder af korn- og mælkeprodukter. Mælkeprodukterne udgør fløde og smør. Det er min opfattelse, at Sebastian dårligt tåler korn- og mælkeprodukter, og at produkterne er hårde ved hans fordøjelse og immunsystem. Der spises mange korn- og mælkeprodukter i vuggestuen, og hvilke maver har egentlig glæde af denne mængde?

Kan der foretages en slags test, så der kan laves en lægeerklæring, så kosten i vuggestuen kan tilpasses Sebastians behov. Jeg vil rigtig gerne støtte op om kostordningen, da den bidrager med mange positive oplevelser for børnene.

Jeg giver Sebastian en multivitaminpille, fiskeolie og probiotika. Hvilke kosttilskud vil du anbefale, at jeg giver ham? Og hvilke produkter på markedet ville du vælge?

KH

Mette

 


 

Selv tak. Det er dejligt at høre!

Hvor er det dejligt at høre, at du allerede har stor fokus på, hvad fordøjelsen og maden betyder for din søns sundhed.

Fordøjelsesproblemer, eksem og andre hudproblemer hænger rigtig meget sammen. Og som du skriver, kan visse fødevarer meget ofte være med til at gøre tingene værre, fordi de kan være svære for fordøjelsen at håndtere.

Som du skriver, så kan det være en udfordring med institutionerne, hvis de kræver en lægeerklæring. Nogle steder er de heldigvis søde til at indgå i et samarbejde, men andre steder holder de sig til lægeerklæringerne.

Der findes forskellige måder at teste på. IgG blodprøver, som sendes til udlandet via en klinik eller f.eks. hjemmesiden ImuPro. Vegatester hos en alternativ behandler. Muskeltest hos en kinesiolog. Test via pulsen hos en øreakupunktør.

Alle tests kan give et fingerpeg, men den bedste måde er udelukkelsesmetoden. Altså at man udelukker en fødevare i en periode. Herefter prøver man at give lidt igen og så kan man se, om der komme reaktioner. Der er selvfølgelig også de klassiske IgE blodprøver hos egen læge, men de giver heller ikke det fulde svar – slet ikke.

Nogle praktiserende læger vil gerne skrive en lægeerklæring ud fra en udelukkelses-periode-prøve. Andre er meget hængt op på blodprøverne.

Alternativt kan man kontakte en holistisk læge. Mange har fået hjælp på den måde.

Mht. kosttilskud, så anbefaler jeg en god børnemultivitamin. Spektro Kids er god. Fiskeolie skal være af god kvalitet. Nordic Naturals og Eskimo 3 er gode mærker. Probiotika er det fint at skifte lidt. Feks. mellem Bio Gaia og Udo´s choise Infant Blend. Og husk så at tjekke, om han får nok D-vitamin i det hele. Ellers må du supplere op f.eks. med babydråber. Han må gerne få 20 mcg i alt.
 
 
Med kærlig hilsen

Anette Opstrup

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*