Kan vi forebygge kolik og eksem?

Vi er netop blevet beriget med en lillesøster – sund og rask, og vi nyder hvert et øjeblik.

Vi har haft en del problemer med maveonde (kolik) og børne-eksem ved storesøster … og jeg vil derfor rigtig gerne prøve at gøre, hvad jeg kan for at forebygge, at både hun og vi skal igennem et lignende forløb igen.

Derfor har jeg under hele graviditeten taget Symbioflor+ mælkesyrebakterier, Omnimin pure-multivitamin og Nordic Naturals Omega 3.

Derudover tænker jeg at give lillesøster Udos Infant Blend, da det hjalp rigtig meget på vores datter (hun får det stadig efter tre år) – men hvor tidligt må man starte med sådan noget? Og hvor meget og hvor ofte?

Vi brugte også Bio Gaia ved storesøster og tænker at gøre det igen. Tænker jeg vil blande det i mælken, da hun nok bliver flaskebarn som storesøster.

Måske du har andre gode ideer eller kan hjælpe mig med at komme i gang med den rigtige dosering?

Derudover er der bestilt tid ved kiropraktor for at få hende tjekket for låsninger mm, da det også påvirkede storesøsters mave.

Glæder mig til at høre fra dig og endnu engang tusind tak for alt din hjælp med storesøster i sin tid – det var uundværligt og guld værd.

Knus fra Camilla

 


 

Stort tillykke med lillesøster. Hvor er det dejligt at høre. Tak for de søde ord. Det er rigtigt dejligt at høre, at du har haft god værdi af mine råd.

Det er rigtigt gode ting, som du har gjort under graviditeten. Der skal gode ting ind i kroppen for at bygge et sundt nyt liv.

Det er super klogt at tænke på, hvordan I nu kan fortsætte med at forebygge f.eks. problemer med fordøjelsen og eksem. Den første tid har så stor betydning, og derfor er alt det, du kan gøre nu, af rigtig stor betydning.

Et besøg hos kiropraktor er helt sikkert klogt, da spændinger i kroppen også kan påvirke fordøjelsen og hele barnets trivsel.

Fordøjelsen og eksem hænger rigtig meget sammen, da mindst 70 pct. af immunsystemet er tilknyttet fordøjelsen.

Eksem hænger meget sammen med et over-reagerende immunsystem.

Derfor er det en rigtig god ide at give et tilskud af mælkesyrebakterier, som du selv har tænkt på. Du må gerne starte lige fra fødslen. Undersøgelser har endda vist, at det er sikkert at give mælkesyrebakterier til babyer, der er for tidligt fødte. Udo’s Probiotics Infant Blend er et godt valg til de helt små.

Jeg synes, du skal følge dosisanvisning på pakken og give hver dag, eftersom I har en ”historie” med, at der kan være udfordringer i familien med immunsystemet.

Bio Gaia er også mælkesyrebakterier. De indeholder dog en anden stamme, nemlig L. reuteri. Den er ikke i Infant Blend, så den kan I fint supplere med.

Ud over gode mælkesyrebakterier, så er det også klogt at tænke over, hvilken type modermælkserstatning, I evt. vælger.  Der er forskel på, hvor nemme de er at fordøje. En del børn kan bedre fordøje modermælkserstatning lavet på gedemælk end på komælk. Gedemælkserstatning kan købes i helsekostbutikker.

Alternativt kan man købe en modermælkserstatning (hedder NAN HA) hvor komælksproteinerne er lidt fordøjede på forhånd og dermed nemmere at håndtere for tarmsystemet.

Du må også meget gerne blande ½ tsk Nordic Naturals fiskeolie i en flaske modermælkserstatning hver dag. For at sikre dig at den lille nye får tilstrækkeligt af de vigtige omega 3-fedtsyrer, som bl.a. har stor betydning for hjerne, nervesystem, hud og fordøjelse.

Rigtig god fornøjelse med jeres skønne familie.

De bedste hilsner

Anette Straadt, naturlig sundhedsplejerske

1 kommentar

  • Hanne Koplev siger:

    Det har været kendt siden 1922, at en miljøgift som kviksølvforgiftning kan medføre eksem.

  • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

    Skriv et svar

    Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

    *