Kan vi forebygge angreb fra skovflåter?

Vi bor på landet i et skovområde og har fire katte. Vi giver dem Bravecto, da vi jo er bange for skovflåter. Både for kattenes skyld, men også for vores egen skyld. Men det kan tage 12 timer, fra en skovflåt bider sig fast og til den dør af medicinen. Vi har således stadig en risiko for at få skovflåt på os.

Findes der er naturmiddel, som vi kan indtage, så skovflåten ikke har lyst til at bide sig fast på os?

Min mand har været omkring hvidløg. Er der noget om det?

Er der andre ting, vi kan tage? Findes der et naturmiddel til vores katte? Det ville vi foretrække, da vi ikke kan lide at påføre dem gift.

Katteværten

 


 

Bravecto er et fluralan, som normalt gives til hunde og er giftigt for flåternes nervesystem. Det er giftigt og kan have bivirkninger, som fremgår af indlægssedlen. Det findes også som spot-on til katte og virker i 12 uger, men må ikke gives til killinger.

Svenske undersøgelser har vist, at flåter til en vis grad kan forebygges ved hjælp af hvidløg, da flåterne ikke kan lide duften.

Formentlig heller ikke duften af myggespray. Især anklerne skal beskyttes, blandt andet ved hjælp af lange bukser. Det er især i skove og buskede områder, at flåterne findes, og de kan smitte med borrelia og andre bakterier. Nogle steder kan flåterne være smittet med TBE-virus, der kan medføre hjernebetændelse. En vigtig del af forebyggelsen består i altid at undersøge sig selv grundigt, når man har været ude.

Brugen af gift er et dilemma, da der både er risiko ved at blive bidt og risiko for katte og hunde. Jeg vil råde jer til at få en snak med jeres dyrlæge om dette.

P.S. Siden svaret her, er der kommet en økologisk flåspray på markedet, der skulle skræmme dem væk:

Biomixtur flåtspray, som du bl.a. finder hos: helsekostbutikker, havecentre, Eventyrsport, flere supermarkeder og på www.biomixtur.dk.

Mange gode hilsener

Carsten Vagn-Hansen, læge og sundhedskonsulent

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*