Kan vi gøre andet mod børneeksem end at smøre med cremer?

Jeg er blevet anbefalet at kontakte dig, da min søn på godt 4 år, lider utrolig meget af børneeksem.

Vi har gennem længere tid være tilknyttet børneambulatoriet på Sygehus Vendsyssel, efter vores egen læge ikke længere havde flere idéer. Siden han var ca. 1 år, har han fået forbyggende astmamedicin (Flixotide) og anfaldsmedicin (Airomir), men har dog siden foråret ikke fået nogen af delene, og givet pt. ikke tegn til, at det skulle blive nødvendigt.

I sommers fik han taget blodprøve og lavet priktest, hvor det blev påvist, at han var allergisk overfor birk, hund og i særdeleshed katte. Vi har begge husdyr, dog ikke, som han kommer i fysisk kontakt med, og de er ikke i hjemmet (mere).

Han har fået Locoid-creme i længere perioder (også udover de anbefalede seks-ti uger) og har over to perioder også blevet smurt med den stærkere steoridcreme Betnovate, som havde rigtig god effekt, men eksemen vendte hurtigt tilbage.

Hans hud er ekstrem tør og skællende, og især hans hænder, håndled, knæ og knæhaser er angrebet, og ofte sprækker han i disse områder og der bliver sår. Vi har prøvet mange forskellige cremer, og pt. smøres han kun med 70% fedtcremer.

Vi er nu henvist til en hudlæge, men som jeg nævnte i starten, har en kostvejleder anbefalet mig at kontakte dig, da hun muligvis mener, at hans eksem skal behandles på en helt anden måde end med cremer og evt. gennem kosten?

Jeg håber at hører fra dig, da vi efterhånden snart er helt udtømt for idéer, og det er svært at se på, hvor meget han er generet af det.

Hilsen D og søn

 


 

Det lyder til, at din søns immunforsvar har alt for travlt med at reagere på alt muligt, som det slet ikke skal reagere på.

Eksem, astma og overfølsomheder er jo netop immunforsvaret, der overreagerer.

Hormoncremer får eksemen til at forsvinde, men det er kun symptombehandling. Derfor vender eksemen ofte tilbage igen, når man holder op med at smøre. Man har nemlig ikke fået fjernet årsagen – som jo er det overreagerende immunforsvar.

Så ja, jeg har bestemt nogle ideer til, hvad I kan gøre.

Først og fremmest handler det om at afbalancere immunforsvaret. Ca 75 pct. af immunforsvaret sidder i fordøjelsen. Derfor er det utroligt vigtigt at der er masser af gavnlige mælkesyrebakterier til stede i tyktarmen.

I skal give ham et tilskud af mælkesyrebakterier beregnet til børn. Jeg vil anbefale jer Udo’s Probiotics Super Infant Blend. Det kan I købe i en helsekostbutik.

Derudover er det super vigtigt, at han får rigeligt af sunde fedtstoffer til at nære huden indefra. Giv ham et dagligt tilskud af en god fiskeolie. Jeg vil anbefale jer Nordic Naturals fiskeolie. Den findes både som flydende (giv i et lille snapseglas med lidt kold æblejuice oven i) eller som tyggekapsler. Den flydende olie er billigst og mere koncentreret. Køb bare den til voksne, der hedder Omega 3.

I kan yderligere booste huden med det homøopatiske middel Hoeksin. Det finder I også i helsekosten. Det er dråber, der bare skal gives i lidt vand.

Giv så vidt muligt en sund og nærende kost. Lav gerne smoothies med grøntsager i – f.eks. frossen broccoli – blandet med bær og banan.

Undgå så vidt muligt sukker, farvestoffer og tilsætningsstoffer.

For også at hjælpe lidt udefra vil jeg varmt anbefale at bruge Kraes Babybad, når han er i bad. Det er et helt rent og nærende bade-produkt, som har rigtigt gode resultater til eksem. Det kan i købe på: http://babykraes.dk/

Vælg den variant med havre og atlanterhavssalt.

Prøv at smør huden med ren koldpresset kokosolie. Det har mange god erfaring med – sammen med de andre tiltag.

Hvis alle disse ting viser sig ikke at være nok – giv det gerne seks-otte uger for at se en bedring, så kan det være relevant at kigge på, om der er nogle fødevarer, som giver reaktioner i din søns krop.

Men prøv de andre ting først. Og ellers vil jeg anbefale jer at få noget individuel rådgivning.

Jeg er helt sikker på, at I vil kunne opnå en bedring.

Rigtig god bedring!

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

1 kommentar

 • Henning Rolapp siger:

  “Hans hud er ekstrem tør og skællende, – ofte sprækker han i disse områder og der bliver sår.
  Jeg har nogle erfaringer der ligger meget tæt op af dette og måske løsningen på problemet.
  I mange år meget tør hud på undersiden af fodsålen. Det var så tørt og stift, at der løbende dannedes dybe sprækker ind i køddet specielt på HÆLEN. Jeg filede og sleb for at fjerne noget af den altfor stive hud, for at jeg overhovedet kunne gå nogenlunde smertefrit på denne stive fodsål.
  I anden sammenhæng er jeg begyndt at at indtage 1-2 snapseglas madolie/ olivenolie hver dag. Og så opdager jeg at der sker det forunderlige, at nu opstår disse dybe og smertende sprækker ind i hælen ikke mere, og fodsålen bliver meget mere blød og elastisk.
  Så også i denne sammenhæng er moralen for mig,, glem ikke din madolie/ olivenolie.

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *