Kan vi gøre noget ved daglige kvalme-anfald hos teenager?

Min datter på 13 år lider af kvalmeanfald. Siden hun var lille, er hun blevet bleg og har måttet sætte sig på grund af kvalme – somme tider flere gange om dagen.

Der kan gå dage imellem anfaldene, men til tider kommer de hver dag. Lægen siger, at det sandsynligvis skyldes, at hendes lukkemuskel ikke fungerer helt perfekt, men kvalmen kommer ikke altid lige efter et måltid, den kan også komme om morgenen før morgenmaden.

Hun har fået taget blodprøve, for at se om det kunne skyldes glutenallergi, da hendes morfar lider af cøliaki, men det havde hun ikke.

Vi har i perioder forsøgt at skrive op, hvad hun spiser, men kan ikke se et mønster.

Vi overvejer at søge hjælp hos en homøopat, men er lidt i vildrede med, hvor vi skal gå hen og håber, at I kan hjælpe.

Med venlig hilsen

S

 


 

I din datters alder er det meget almindeligt med mangel på jern, hvilket godt kan medføre bleghed og træthed samt mange andre symptomer.

Det burde vise sig ved en blodprøve, hvor det er normalt at undersøge for blodmangel. Mangel på væske (vand) og forstoppelse er også almindelige årsager til kvalme.

Man skal også tænke på, om din datter kan have psykologiske problemer hjemme eller i skolen (mobning).

Medicin er også hyppigt knyttet til kvalme, men i din datters alder bruger hun næppe medicin. Der er dog mange unge, der bruger smertestillende midler, som f.eks. paracetamol – eller i nogle tilfælde p-piller.

Jeg går ud fra, at hun får en god blandet vitamin-mineral-tablet dagligt, da det er vigtigt, at kroppen får nok af alle de vigtige næringsstoffer. Gode midler mod kvalme er blandt andet ingefær og pebermynte.

Mange gode hilsener

Carsten Vagn-Hansen, læge og sundhedskonsulent

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*