Karamelliserede koteletter

Stjernekokken Anh Lê giver en god opskrift på en dansk råvare i eksotisk og sommerlig forklædning.

Om kokken: Anh Lê kom til Danmark som vietnamesisk bådflygtning i 1979. Hun står sammen med sine søskende bag det populære spisested LêLê nhà hàng på Vesterbro Torv i København.

Til 4 personer

  • 4 nakkekoteletter (frilands)
  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. jordnøddeolie
  • 5 spsk. vand
  • 1 spsk. thai fiskesauce
  • 2 spsk. soja
  • ½ tsk. madkulør
  • ½ spsk. rørsukker
  • ½ spsk. friskkværnet peber
  • 1 frisk rød chili

Sådan gør du:

  1. Hak løget og skær hvidløget i tynde skiver. Varm olien op i en tykbundet sauterpande og svits løg og hvidløg kort. Læg koteletterne på og brun dem godt af på begge sider ved høj varme. Hak imens chilien fint.
  2. Skru ned for blusset, tilsæt resten af ingredienserne og lad retten simre videre under låg i ca. ti minutter. Tag låget af og lad retten koge videre i fem minutter til kødet er mørt og saucen er tyknet til en passende konsistens.

 

TIP!
Server koteletterne med en grøn salat og kogt perle-byg. Svinekød er som kylling mere klimavenligt end det røde kød.

 

“Bedre mad – Kokkenes Klimakogebog”, Tiderne Skifter 2010

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*