Stjernekokken Anh Lê giver en god opskrift på en dansk råvare i eksotisk og sommerlig forklædning.
Om kokken: Anh Lê kom til Danmark som vietnamesisk bådflygtning i 1979. Hun står sammen med sine søskende bag det populære spisested LêLê nhà hàng på Vesterbro Torv i København.
Til 4 personer
- 4 nakkekoteletter (frilands)
- 1 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk. jordnøddeolie
- 5 spsk. vand
- 1 spsk. thai fiskesauce
- 2 spsk. soja
- ½ tsk. madkulør
- ½ spsk. rørsukker
- ½ spsk. friskkværnet peber
- 1 frisk rød chili
Sådan gør du:
- Hak løget og skær hvidløget i tynde skiver. Varm olien op i en tykbundet sauterpande og svits løg og hvidløg kort. Læg koteletterne på og brun dem godt af på begge sider ved høj varme. Hak imens chilien fint.
- Skru ned for blusset, tilsæt resten af ingredienserne og lad retten simre videre under låg i ca. ti minutter. Tag låget af og lad retten koge videre i fem minutter til kødet er mørt og saucen er tyknet til en passende konsistens.
TIP!
Server koteletterne med en grøn salat og kogt perle-byg. Svinekød er som kylling mere klimavenligt end det røde kød.
“Bedre mad – Kokkenes Klimakogebog”, Tiderne Skifter 2010