En superret af superfood, udviklet af engelsk ernæringsekspert for at samle så mange sunde ingredienser som muligt i en ret.
Til 4 portioner
Karrysauce: 20 gram hakkede koriander 200 gram friske eller frosne blåbær 2 spiseskefulde revet frisk ingefær 3/4 teskefuld salt 500 gram fedtfattig græsk yoghurt 4 fed finthakkede hvidløg 3 spiseskefulde olivenolie 1 teskefuld gurkemeje 2 teskefulde malt kanel 1 teskefuld chilipulver 500 gram kyllingebryst, skåret i tern 1 teskefuld garam masala
Sådan gør du:
- Bland koriander, blåbær, ingefær og salt med yoghurten. Sæt det til side.
- Steg hvidløg i olivenolien i en gryde til det begynder at blive brunt – cirka 1-2 minutter. Tilsæt gurkemejen og varm den i cirka 20 sekunder. Bland kanel og chilipulver i og varm i yderligere 20 sekunder.
- Tilsæt kyllingen og brun den i 5 minutter. Rør hyppigt. Hæld så yoghurtblandingen forsigtigt over og lad det hele syde lige under kogepunktet i 10 minutter uden låg. Rør af og til. Bland herefter garam masala i og drys gerne lidt ekstra koriander over som pynt.
Risblanding: 2 teskefulde spidskommen 2 spiseskefulde olivenolie 1 lille løg i skiver 1 teskefuld gurkemeje 1 revet gulerod 2,5 deciliter basmatiris 4,5 deciliter vand 1/2 teskefuld salt 50 gram gojibær (ulvebær/kinabukketorn) – kan købes i tørret tilstand i helsekostbutikker En håndfuld friske/frosne ærter
Sådan gør du:
- Varm spidskommen og olivenolie i en gryde til frøene begynder at sprække – i cirka tre minutter. Tilsæt løg og steg det til det er mørt. Tilsæt gurkemeje og varm i cirka 20 sekunder. Tilsæt revet gulerod og lad det simre i 2 minutter.
- Tilsæt salt og 4,5 deciliter vand. Når blandingen koger, tilsætter du risen. Rør af og til og kog uden låg til risen er færdig. Har du mikrobølgeovn, kan du gøre sådan her: Hæld løgblanding, ris, salt og vand i en skål. Kog uden låg på 700 W i 4 minutter. Rør i blandingen. Kog i yderligere 4 minutter. Dæk skålen til og kog igen 4 minutter.
- Bland gojibærene i og ærterne og lad det stå med låg på i 10 minutter. Rør lidt i risblandingen før servering.