Opskrifter

Karrysuppe med stegt kylling og kokus

31. august 2011

Denne opskrift er det nærmeste, bogen kommer indonesisk ristaffel. Retten udgør en hel lille buffet for små børnefingre. Suppen har styrke, varme og glød, som du kan skrue op og ned for alt efter, hvor stærk en karry du bruger.

Du skal bruge:

  • 1 løg
  • ½ knoldselleri (lille)
  • 2 gulerødder
  • 1 bagekartoffel (lille)
  • 1½ spsk olivenolie
  • 1-1½ spsk karry (mellemstærk)
  • 2 finthakkede fed hvidløg
  • 9 dl vand eller hønsebouillon
  • ½ dåse kokosmælk
  • 1 spsk fintrevet ingefær
  • salt og knust chili
  • 1½ spsk citronsaft
  • 3 kyllingebrystfileter
  • 1 spsk olivenolie
  • ristet kokosmel til drys
  • hakket persille til drys

Tilbehør

  • Kogte jasminris, ristet kokos, rosiner og stave af gulerødder og agurk

Sådan gør du:

Pil og snit løget i små tern. Skræl og skær knoldselleri, gulerødder og bagekartoffel i mindre stykker.

Opvarm en gryde med olivenolie, og steg løgene møre ved svag varme i nogle minutter. Tilsæt karry og hvidløg, og rist videre i 1-2 minutter.

Kom knoldselleri, gulerødder og bage-kartoffel i gryden sammen med vandet, og læg låg på.

Kog suppen i ca. 20-25 minutter, til grøntsagerne er møre. Blend suppen, til den opnår en jævn konsistens. Hæld den tilbage i gryden, og kog den i 1-2 minutter sammen med kokosmælk og ingefær. Krydr med salt, peber og lidt citronsaft.

Steg kyllingebrystkødet på en pande med olivenolie i 7-8 minutter på hver side, til det er gennemstegt. Krydr med salt og lidt chili, og skær kødet i skiver eller mindre stykker.

Anret karrysuppen med kyllingestykker, og et drys kokos og persille på toppen. Kom kogte jasminris, ristet kokos, rosiner og grøntsagsstave i små skåle, og server dem til suppen.

Forrige artikelChokolade er godt for hjertet

Næste artikelGratinerede rødspættefileter med spinat og ost