Karsprængninger uden årsag?

Mine blodkar springer, selv når jeg sidder stille med mine hænder.

Kan det være, fordi jeg har fibromyalgi? Eller skal jeg søge læge?

Bente

 


 

Fibromyalgi har baggrund i autoimmune reaktioner, hvor immunsystemet fejlagtigt angriber kroppens egne væv. Ofte på grund af dårlig kost, dårlig tarmfunktion med forkert sammensætning af tarmbakterierne, utæt tarm og inflammation, der blandt andet kan svække blodårerne, så de lettere springer.

Blodsprængninger er normalt små udvidelser fra pulsårerne i huden. De har et centrum, hvorfra der udgår små røde årer. Det kan ligne en edderkop. Der kan være en arvelig tilbøjelighed, og hyppigheden stiger med alderen.

Desuden kan det være en sammenhæng med hormonerne i kroppen, og man kan se dem i forbindelse med visse bindevævssygdomme (f.eks. lupus – LED). Der kan også være tale om små blødninger i huden på grund af skøre blodkar, og det er vigtigt at vide, hvad der er årsagen til dine symptomer. Jeg vil derfor råde dig til at tale med din læge.

Man kan styrke sine blodårer ved hjælp af C-vitamin, kalk med magnesium, f.eks. som CalMag, og D3-vitamin, K2-vitamin, B1-vitamin, E-vitamin, kisel og selen. Mangel på kobber kan være en årsag til svækkelse af årevæggene.

Man kan for eksempel få foretaget en hårmineralanalyse for at se, om man mangler kobber.

Resveratrol, der er et stærkt antioxidant (modvirker oxidation – forharskning) kan hjælpe ved karsprængninger. Resveratrol findes i skallen af røde druer og dermed i rødvin, især mørk rødvin. Man kan også købe resveratrol i kapsler, og da man skal have store mængder dagligt, er det den bedste måde at få resveratrol på.

Mange gode hilsener

Carsten Vagn-Hansen, læge og sundhedskonsulent

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*