Kartoffelbåde

Af: Trine Vesteraa

Kartofler er en bæredygtig grøntsag, og en lækker måde at få dem på er kartoffelbåde. Find opskriften her fra Trine Vesteraa.

Kartoffelbåde

Ingredienser

Kartofler*

Salt

Evt. krydderier fx røget paprika, herbes de provence, rosmarin, timian eller paprika

Sådan gør du

Skrub kartoflerne rene og skær dem i både. Dup bådene tørre med køkkenrulle eller et rent viskestykke og placer dem i ét lag på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med salt og evt. krydderier efter smag.

Bag kartoffelbådene ved 175 grader i ca. 40-45 minutter til de bliver gyldne og svulmer op. Vend i dem undervejs.

I denne opskrift bruges ikke olie til at vende kartoffelbådene i, for det er helt unødvendigt, og de smager fantastisk uden.

Spis kartoffelbådene til burger, frikadeller, grøntsagspostejer, eller hvad du kommer på grillen. Du kan bruge peberfrugtdippen her på siderne til at dyppe dem i.

*Man beregner ca. 250 g. kartofler pr. person, men det afhænger af, hvad de serveres sammen med. Lav dog gerne rigeligt, for kartoffelbåde er ofte ret populære. Har du lavet for mange, kan de sagtens gemmes og spises kolde dagen efter.

Fra www.trinevesteraa.dk

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*