Opskrifter

Kartoffelsuffle med ost

25. september 2009

Med tre slags ost er den svær at slå ud af kurs

– Kartoffelsuffle med forkælelse

4 portioner

2 spsk olivenolie

150 g porrer i skiver

150 g gulerødder i skiver

1 fed hvidløg, presset

5 stk æg, let sammenpiskede

25 g cheddarost, revet

25 g parmesanost, revet

salt og peber

Smør en souffléform og drys med mel (rasp kan bruges i stedet), sæt den tilside.

Kog kartoflerne til de er gennemkogte og hæld vandet fra. Mos kartoflerne, hvorefter de stilles til side til afkøling. I den afkølede kartoffelmos røres æggeblommer og de tre slags oste, smag godt til med salt og peber.

I en ren og tør røreskål kommes æggehviderne, de piskes stive og vendes i kartoffel- mosen. De skal kun vendes i, ikke piskes eller røres, da man så slår luften ud af æggehviderne, og souffleen hæver ikke!

Hæld massen i souffléformen og bag den i en forvarmet ovn ved 220 grader i 35–40 minutter. Serveres straks efter.

Forrige artikelAnanassalat

Næste artikelFrittata med cheddar