– Kartoffelsuffle med forkælelse
4 portioner
2 spsk olivenolie
150 g porrer i skiver
150 g gulerødder i skiver
1 fed hvidløg, presset
5 stk æg, let sammenpiskede
25 g cheddarost, revet
25 g parmesanost, revet
salt og peber
Smør en souffléform og drys med mel (rasp kan bruges i stedet), sæt den tilside.
Kog kartoflerne til de er gennemkogte og hæld vandet fra. Mos kartoflerne, hvorefter de stilles til side til afkøling. I den afkølede kartoffelmos røres æggeblommer og de tre slags oste, smag godt til med salt og peber.
I en ren og tør røreskål kommes æggehviderne, de piskes stive og vendes i kartoffel- mosen. De skal kun vendes i, ikke piskes eller røres, da man så slår luften ud af æggehviderne, og souffleen hæver ikke!
Hæld massen i souffléformen og bag den i en forvarmet ovn ved 220 grader i 35–40 minutter. Serveres straks efter.