Spis hellere flere kartofler end ris og pasta, hedder det i Fødevarestyrelsens nye anbefaling.
Nu ændrer Fødevarestyrelsen kurs – hold igen med spaghetti og ris. Kog i stedet nogle kartofler. Fødevarestyrelsen vil gøre det lettere at skelne mellem sunde og usunde varer. Derfor har de åbnet hjemmesiden www.spismest.dk. Fødevarestyrelsen placerer her kartoflen i kategorien 'spis mest', og skriver at det er en vare, man kan spise hver dag. Pasta og ris kommer i kategorien 'spis mindre', der betyder at man ikke bør spise det mere end et par gange om ugen. ”Vi har hele tiden været i tvivl om, hvor vi skulle lægge os med hensyn til ris og pasta. Tidligere kom de i bedste kategori, for det er jo noget, man godt må spise regelmæssigt. De har ligget lige på grænsen, og nu har det lave fiberindhold så fået os til at skubbe dem ned i næstbedste kategori. Du skal huske at spise ekstra grøntsager, de dage du spiser ris og pasta, så du får dine fibre,” siger Else Molander fra Fødevarestyrelsen til Netdoktor.
Kilde: Netdoktor.
Forrige artikelGlobal opvarmning i forhistorien skal undersøges
Næste artikelHvad sker der, når vi har smerter?