Kernebarer med chokolade og nips

Af: Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Foto: Trine Vesteraa

Hvorfor ikke blande sunde næringsstoffer i sine søde snacks? Prøv disse skønne kernebarer.

Du skal bruge:

  • 125 g. dadler
  • 150 g. græskarkerner
  • 50 g. sesamfrø
  • 40 g. chokolade
  • 1 spsk. af iblødsætningsvandet
  • 15 g. kakaonips til pynt
  • evt. 2 tsk. kanel eller 1 tsk. tørret pebermynte til at give smag

Sådan gør du:

Sæt dadlerne i blød i vand et par timer, med mindre du bruger meget bløde dadler.

Gem 1 spsk. af iblødsætningsvandet, men hæld ellers dadlerne i en sigte og lad dem dryppe af.

Kom dadlerne i en minihakker eller foodprocessor og kør til de begynder at blive til mos. Tilsæt kerner (og evt. krydderier) og blend til det begynder at hænge sammen. Tryk blandingen ud i en lille form beklædt med bagepapir. Formen skal være ca. 10 x 18 cm.

Smelt forsigtigt chokoladen over vandbad og fordel den smeltede chokolade over kerneblandingen.

Pynt med kakaonips (tryk kakaonipsene lidt ned i chokoladen, så de sidder fast) og lad chokoladen størkne, inden du skærer portionen ud i barer.

Opbevares på køl og holder sig omkring en uge. De kan også fryses.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*