Sæt dadlerne i blød i vand et par timer, med mindre du bruger meget bløde dadler.
Gem 1 spsk. af iblødsætningsvandet, men hæld ellers dadlerne i en sigte og lad dem dryppe af.
Kom dadlerne i en minihakker eller foodprocessor og kør til de begynder at blive til mos. Tilsæt kerner (og evt. krydderier) og blend til det begynder at hænge sammen. Tryk blandingen ud i en lille form beklædt med bagepapir. Formen skal være ca. 10 x 18 cm.
Smelt forsigtigt chokoladen over vandbad og fordel den smeltede chokolade over kerneblandingen.
Pynt med kakaonips (tryk kakaonipsene lidt ned i chokoladen, så de sidder fast) og lad chokoladen størkne, inden du skærer portionen ud i barer.
Opbevares på køl og holder sig omkring en uge. De kan også fryses.
Forrige artikelUndgå skader: Fyld kroppen, når du træner
Næste artikelSuperfoods – fyld kroppen og boost systemet