Nyheder

Klar, parat, sommer!

25. april 2016

Sommeren kan virke fjern med blæst og regn. Men alligevel er det en god idé at forberede dig på sommerens sol allerede nu. Du får her tips til, hvordan du kommer i gang.

Skrub og blødgør

Den trætte vinterhud kan godt være tør og grå. For at kunne tage imod farve, er den nødt til at blive erstattet med ny, frisk hud. Derfor kan det være en god idé at skrubbe de døde hudceller væk med en bodyscrub.

Du kan lave din egen bodyscrub af salt og olie. Brug den olie, du selv foretrækker. Det kan være olivenolie, kokosolie, mandelolie eller andet. Hvis du ønsker at bruge bodyscrubben i ansigtet, skal du erstatte salten med sukker, da ansigtshuden er mere sart.

Når du har skrubbet din hud, skal du helst undgå sol lige efter, da huden nu er mere følsom. Derudover skal du helst undgå skrappe cremer med parfume. Men huden har brug for fugt efter at blive skrubbet på. Brug en parfumefri bodylotion eller kokosolie.

 

Spis dig sommerklar

Du kan også forberede huden på solen via kosten. Her er grøntsager som gulerødder, søde kartofler, mango og abrikoser rigtig gode. De indeholder nemlig beta-caroten, der er forstadiet til A-vitamin.

Betakaroten beskytter huden mod solskader, og som en ekstra bonus kan stoffet hjælpe huden til at blive brunere, fordi det fremmer produktionen af melanin – modvirker tør hud.

 

Huden skal vænne sig til solen

Så snart solens stråler kommer frem, kan det være fristende at smide tøjet og kaste sig ud i liggestolen og vente på, at den brune farve melder sin ankomst. Men selvom du forbereder din hud, skal du passe på med at blotte dig for solen alt for hurtigt.

Efter kroppens vinterhi kan solen tage hårdt på huden, og det kan resultere i soleksem. Derfor er der størst risiko for at få soleeksem om foråret og tidlig sommer. Det er ikke farligt men kan være irriterende, da det klør og ikke ser særligt pænt ud.

Ansigtet bliver sjældent ramt af soleksem. Det kan skyldes, at huden i ansigtet bliver udsat for sol og lys hele året og derfor er hærdet. Så hvis du vil undgå soleksem, er det en god idé langsomt at vænne huden til solens stråler. Det kan også forebygge en forbrænding.

 

Kilder: Sundhed.dk

Forrige artikelForbrugerne vil have økologi

Næste artikel“Jeg vil vise mine børn noget større end det bullshit, der er så meget af!”

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.