Klar til ny graviditet?

Jeg har brugt dig før og vil gøre det igen. Jeg er 31 år. Har to børn på 3½ år og 1 år i august, som jeg stadig ammer.

Både min mand og jeg vil gerne have nr. 3. Jeg vil gerne vide, om du synes, det er for tidligt for kroppen i forhold at være tanket op med vitaminer og mineraler. Amning tærer på kroppens næringsstoffer, og jeg vil gerne mine børn den bedste start på livet. Jeg har i lang tid taget 3 stk. NDS multi (3×180  folinsyre), ekstra kalk, zink, D-vitamin og magnesium samt kæmpenatlys.

Har jeg nok folinsyre i kroppen til en ny graviditet?

Har du gode råd til kosttilskud og mængder? (Jeg drikker ikke mælk).

Venlig hilsen

En taknemlig brevkasselæser

 


 

Hvor er det dejligt at høre, at du kan bruge mine svar og finde inspiration i andres spørgsmål og svar.

Det er rigtig godt, at du er opmærksom på, at din krop skal kunne følge med til fødsler og amninger. Dejligt at høre, at du stadig ammer den mindste.

Om du er klar til endnu en graviditet og fødsel afhænger af flere ting:

Hvordan var dine andre fødsler og graviditeter? Var der komplikationer? Var du meget træt eller forkvalmet?

Det er klart, at en graviditet med to små børn om benene er en større belastning end en graviditet uden små søskende. Og det kommer selvfølgelig også an på, hvilken type arbejde du har. Og hvor meget din mand (eller måske bedsteforældre) har mulighed for at tage over i det daglige, hvis du har brug for  hvile. Og så handler det selvfølgelig også om de andre to børn. Er de sunde og raske osv.

I forhold til næringsstoffer, så er det bestemt muligt at tanke op via sund mad og kosttilskud, så der er nok til alle.

Hvis du bliver gravid og fortsat ammer, vil jeg anbefale dig en stærkere multivitamin-mineral som f.eks. Omnimin eller Spektro. Og tag 2 stk. dagligt.

Fortsæt endelig med kalk (dagligt behov på 900 mg) og magnesium, D-vitamin og også gerne zink.

Hvis du har taget folinsyre gennem graviditeten og helt indtil nu (via de 3 stk. NDS Multi), vil jeg skønne, at dit niveau er ok.

Derudover vil jeg anbefale dig probiotika/ mælkesyrebakterier.

Det er bevist, at det kan forebygge f.eks. eksem.

Og som det vigtigste synes jeg, du skal komme hurtigst muligt i gang med en god fiskeolie. Du tager kæmpenatlysolie, og det er rigtig godt, men det giver dig ikke de livsvigtige omega 3 fedtsyrer, som er så vigtige for børns nervesystem, hud, syn mm. Hvis der skal være omega 3 nok til både dig, et nyt foster og en amning, vil jeg anbefale dig at tage 3 gange dosis af, hvad der står på flasken/ glasset.

Så fortsæt med nogle gode kosttilskud og en sund levestil – og hele familien trives. Jeg vil ønske dig held og lykke med nr 3!

Med kærlig hilsen

Anette Opstrup

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*