Vegansk │Madpakkevenlig
75 g quinoa
1 ds sorte bønner
35 g soltørrede tomater
1 tsk oregano
2 tsk spidskommen
1 tsk røget paprika
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk løgpulver
100 g solsikkekerner
salt og peber
rapsolie til stegning
evt. 4 skiver ost (udelad hvis vegansk)
4 burgerboller
4 spsk mayonnaise (hvis vegansk vælg en plantebaseret)
1 hjertesalat
1-2 modne tomater
1 rødløg
syltede agurker
Vil du pifte måltidet yderligere op, så kan du servere fritter til – prøv med søde kartofler bagt i ovnen med olie, salt og spidskommen.
Skyl quinoaen grundigt og kog den i saltet vand efter anvisningen på pakken. Lad quinoaen køle en smule af, inden den kommes i en foodprocessor sammen med de drænede bønner, soltørrede tomater, krydderier, solsikkekerner, salt og peber. Blend det hele godt til en ensartet fars.
Form farsen til 4 burgerbøffer og steg dem i olie i ca. 4-5 minutter på hver side ved middelvarme. Hvis du ønsker at lave cheeseburgere, så læg en skive ost på hver bøf, kom eventuelt låg over panden og lad osten smelte.
Saml burgerne ved at smøre de lune burgerboller med mayonnaise, top med salatblade og bøf, tomatskiver, tynde skiver rødløg og syltede agurker
Fra bogen, “Hverdags vegetar”, af Ditte Ingemann.
Forrige artikelLuftforurening kan øge risikoen for astma hos børn
Næste artikelBørns hjernefunktion styrkes af at spise fed fisk