Klassisk burger med krydret bønnebøf

Af: Ditte Ingemann

Foto: Politikens forlag

Er du vild med burgere, men vil gerne spise mere grønt? Så prøv at lave din bøf som krydret bønnebøf. Det giver flere grøntsager og mere sundhed.

Vegansk │Madpakkevenlig

Det skal du bruge

Burgerbøffer:

75 g quinoa

1 ds sorte bønner

35 g soltørrede tomater

1 tsk oregano

2 tsk spidskommen

1 tsk røget paprika

1 tsk hvidløgspulver

1 tsk løgpulver

100 g solsikkekerner

salt og peber

rapsolie til stegning

evt. 4 skiver ost (udelad hvis vegansk)

Andet:

4 burgerboller

4 spsk mayonnaise (hvis vegansk vælg en plantebaseret)

1 hjertesalat

1-2 modne tomater

1 rødløg

syltede agurker

Vil du pifte måltidet yderligere op, så kan du servere fritter til – prøv med søde kartofler bagt i ovnen med olie, salt og spidskommen.

Sådan gør du

Skyl quinoaen grundigt og kog den i saltet vand efter anvisningen på pakken. Lad quinoaen køle en smule af, inden den kommes i en foodprocessor sammen med de drænede bønner, soltørrede tomater, krydderier, solsikkekerner, salt og peber. Blend det hele godt til en ensartet fars.

Form farsen til 4 burgerbøffer og steg dem i olie i ca. 4-5 minutter på hver side ved middelvarme. Hvis du ønsker at lave cheeseburgere, så læg en skive ost på hver bøf, kom eventuelt låg over panden og lad osten smelte.

Saml burgerne ved at smøre de lune burgerboller med mayonnaise, top med salatblade og bøf, tomatskiver, tynde skiver rødløg og syltede agurker

Fra bogen, “Hverdags vegetar”, af Ditte Ingemann.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*