Kløende pletter og hovedbund hos teenager?

Min søn på 14 år døjer med kløe i hovedbunden. Han har flere steder med tørre pletter i hovedbunden. Han er MEGET generet af det.

Han har også mange røde knopper på overkroppen, der i perioder giver kløe.

Han får hver dag fiskeolie og D-vitamin.

Vi vasker alt i svanemærket vaskemiddel uden parfume. Sæbe/shampoo er uden parfume og svanemærket.

Jeg håber, du kan hjælpe.

Venlig hilsen

LF

 


 

Knopper og kløe kan komme både på grund af noget uden for kroppen og på grund af en ubalance inde i kroppen – eller ofte begge dele.

I har allerede gjort en del for at tage hånd om flere ting, og det er godt.

Svanemærket og parfumefri er en rigtig god start. Brug gerne mindst mulig sæbe i hovedbunden. Måske kan han endda nøjes med at skylle håret de fleste gange?

Når der er brug for shampoo, så vil jeg anbefale Bidro Shampoo. Den er særlig god til irriteret og problemfyldt hovedbund. Den kan også bruges til kroppen, men igen – mindst mulig sæbe.

Bidro tilbyder en gratis prøve på den, hvis du sender en mail til: sd@bidro.dk.

Hvis han bruger produkter til styling, skal de selvfølgelig også være med mindst mulig kemi.

Det er også vigtigt, at huden er næret godt indefra. En god kvalitets-fiskeolie er et rigtig godt valg. Giv gerne dobbelt dosis til hans hud er tilbage i balance.

Spis i det hele taget sunde fedtstoffer hver dag – gerne fra nødder, frø og kerner.

D-vitamin er vigtigt, men huden har også brug for andre vitaminer og mineraler. Jeg vil derfor anbefale, at du giver han en god kvalitets-multivitamin/mineral også. Ekstra zink kan derudover være en rigtig god hjælp til huden.

Hudens sundhed hænger meget sammen med tarmens sundhed. Det har mange studier efterhånden vist. Jeg vil derfor anbefale, at han får tilskud af probiotika, som er gavnlige tarmbakterier.

Spis så rent som muligt dvs. undgå farvestoffer, konserveringsmidler osv. Spis meget gerne økologisk.

Start med at tanke kroppen godt op på denne måde.

Hvis der fortsat er problemer efter tre-fire uger, så kan det være relevant at se på, om han reagerer på en eller flere fødevarer.

Men start med at fylde ham godt op indefra og plej ham udefra med Bidro Shampoo.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

1 kommentar

  • Nina siger:

    Min erfaring er, at det er skummemidlerne der giver kløen i min hovedbund. Urtekrams shampoer er uden SLS, så dem bruger jeg. Jeg skyller derefter håret med æbleeddike eller kombucha (når jeg har lavet en brug der er for sur). Det hjælper på det!

  • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

    Skriv et svar

    Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

    *