Få opskriften på hjemmebagte knækbrød med rygeostcreme og purløg fra bogen ”Kræs – førstehjælp til familier med kræsne børn” af Lone Spliid
Du skal bruge:
Knækbrød
Rygeostcreme
Tilbehør
Mundvenlige stykker og stave af radiser, agurk, gulerod, rød/gul peberfrugt eller tomat
Sådan gør du:
Knækbrød
Bland havregryn, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner, hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt vand, olie og salt, og rør dejen jævn.
Del dejen i to lige store portioner. Rul hver portion ud så tyndt som muligt mellem to stykker bagepapir, så den passer i størrelse til en bageplade. Læg den på pladen, og træk det øverste lag bagepapir af.
Skær dejen i firkanter med en pizzakniv og bag knækbrødene i 15-20 minutter ved 200 grader, til de er gyldne. Afkøl knækbrødene på en bagerist, og ‘knæk’ dem ud i stykker. Opbevar knækbrødene i en lufttæt beholder, så holder de sig sprøde.
Rygeostcreme
Rør rygeost sammen med mælk, til massen er tilpas blød og smørbar. Krydr med salt og peber.
Smør lidt rygeostcreme på knækbrødet og drys med hakket purløg. Spis sprøde grøntsager til.