Opskrifter

Knækbrød med sesam

30. juni 2010

Slet ikke svære at bage. Brug dem til alt muligt og med forskelligt pålæg: Gedeost, hummus, laks eller Marokkocremedip. Eller spis dem tørre. Gode at tage med på farten.

20-25 stk.

200 g fuldkornsrugmel og lidt ekstra til at rulle dejen med 5 g fint havsalt 1 dl sesamfrø 5 g pressegær 1 ¾ dl vand, ca. 20 grader

Bland mel, salt og sesamfrø i en stor skål. Pisk gæren sammen med vandet, og hæld de tørre ingredienser i. Bland sammen til en klistret klump. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hvile i 3 timer.

Du får brug for to bageplader. Hvis de ikke er ”slip let”, så beklæd dem med bagepapir. Fordel dejen på hver bageplade med en dejskraber, og form et rundt 1 centimeter tykt knækbrød. Hvis dejen bliver for tør, så stænk med lidt vand.

Drys rugmel på dejen. Dæk begge plader med et viskestykke, og lad dem hæve på et lunt sted i 1 time, eller til de er hævet til dobbelt tykkelse.

Forvarm ovnen til 200 grader. Skær kanterne til, så brødene bliver runde og flotte. Brug resterne til næste knækbrød, hvis du skal bage flere. Bag dem midt i ovnen i ca. 40 minutter, eller indtil de er tørre og sprøde i kanten. Lad dem køle af og knæk dem i passende stykker.

Fra “Spis dig yngre” af Thorbjörg Hafsteinsdottir

Forrige artikelRød solhat virker mod virus

Næste artikelRå kakao i i rismælk med kardemomme