Knæsmerter og slidgigt

Jeg er 74 år med begyndende ondt i knæene, sikkert slidgigt.

Hvad med gurkemeje og et andet stof, som jeg ikke kan huske? Hvad kan du anbefale? 

Mvh. Sten Lange

 


 

Ondt i knæene kan skyldes forskellige ting. Med en alder på 74 år er det ikke usandsynligt, at der er tale om begyndende slidgigt.  

Rigtig mange har gavn af gurkemeje, som er en stærk antioxidant. Køb gerne et præparat, hvor den er blandet med sort peber, så bliver optagelsen 1000 gange højere. Ingefær og hyben er ligeledes skattede urter ved slidgigt.  

En anden glemt spise, som er yderst gavnlig, er bone broth – eller på mere mundret dansk: Langtidskogt suppe på ben og urter. Suppen indeholder byggestenene til sunde led, fordøjelse og hud herunder bl.a. kollagen. Det kræver dog, at du spiser den regelmæssigt flere gange om ugen. Andre vælger at tage kollagen som tilskud.  

Samtidig skal du ikke glemme basis med masser af grøntsager og i særdeleshed de svovlholdige som kål, løg og champignon. Sunde fedtstoffer fra eksempelvis olivenolie, hampefrø, avocado og fisk er ligeledes et must.  

God bedring.

Mvh Maria 

1 kommentar

  • Niels Christensen siger:

    Oxalsyre kan være medvirkende årsag til slidgigt. Det kan derfor være en fordel at begrænse indtag af oxalsyre. Rabarber og spinat er nogle af de grøntsager, der har det højeste indhold af oxalsyre, så det er en fordel at undgå disse. Mere info om oxalsyre og og slidgigt kan bl.a. findes på sallyknorton.com

  • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

    Skriv et svar

    Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

    *