Opskrifter

Knoglebrød

26. januar 2010

Et brød med masser af brændenælder, frø og kerner, der indeholder guf for knoglerne.

1 l kartoffelvand 50 g gær 1 spsk. honning 1 kg grahamsmel 3 dl friskkværnet sesamfrø 3 dl friskkværnet hørfrø 3 dl friskkværnede græskarkerner 5 dl tørrede brændenælder 2 spsk. salt Hvidt mel Kartoffelvandet lunes, og gær + honning opløses heri. Alle ingredienser blandes og tilsættes. Der tilsættes så meget hvidt mel, at dejen slipper fingrene. Hæver som almindelig gærdej. Formes til boller (cirka 40 stk.) Efterhæves. Bages i ovn i cirka 20-25 minutter ved 200 grader.

Fra bogen ”Stærke knogler hele livet. Forebyggelse og behandling af Knogleskørhed” af Eva Lydeking Olsen, her gengivet i let varieret udgave.

Forrige artikelChili sin carne – RawFood

Næste artikelTid til status – med og uden krise